Skip to content

Stark första halvlek gav åttonde raka - "Inte mycket till match"

20 december 2017

Katrineholm Bandy hade inga som helst problem att säkra säsongens åttonde raka seger under onsdagskvällen då Wadköping/Örebro BK besegrades med 14-3 (10-2).

Segertåget rullar vidare. Detta efter att serieledande och obesegrade Katrineholm Bandy under onsdagskvällen avfärdat ett decimerat Wadköping/Örebro hemma på Backavallen med klara 14-3.

Kvällens största, av många, huvudpersoner hade nummer 25 på ryggen och bar rödblå tröja. Linus Doktare inledde målskyttet i matchen efter drygt sju minuters spel och när han satte bollen i nät för andra gången, i den 23:e minuten, så innebar det hela 6-1 på tavlan.

Gästerna kom till spel helt utan avbytare, vilket inte gjorde det lättare för tabelljumbon och hemmaspelarna kunde helt enkelt göra lite som de själva ville i den första halvleken. När domare Christer Karmsjö blåste av efter de första 45 stod det hela 10-2 på tavlan och Olle Larsson, Marcus Lagerbäck, Lukas Palm, Lars Larsson, Jesper Ekström och Viktor Gogman hade alla hamnat i målprotokollet. De två sistnämnda dessutom två gånger om.

– Vi har bra snurr på bollen hela första halvlek. Vi gör tio mål i första halvlek, det är jäkligt bra, säger Linus Doktare.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att ha stenkoll på det som hände ute på isen, men av förklarliga skäl gick intensiteten ner och det gjorde även målproduktionen. Linus Doktare hann dock hitta nätet två gånger ytterligare i matchen och tillsammans med Olle Larsson och Lukas Palm såg han till att slutresultatet skrevs till 14-3.

– Det var väl en rätt så dålig match egentligen, eller ja, vi vinner ju, men det blir ju lite tråkigt. Det är liksom avgjort redan i första och sedan blir det ju att vi inte spelar vårt spel i slutet. Vi gasar ju mest, men det är väl så det blir, säger Olle Larsson som även gav sin syn på sina två mål.

– Det var två riktiga rackarrökare (skratt)! Nja, men de sitter ju. Det räcker.

Efter åtta raka segrar väntar nu seriens kanske största höjdpunkt för A-laget. Detta då tabelltvåan Finspång kommer till Backavallen för klassisk annandagsbandy. En match som alltid brukar innebära publikfest i Katrineholm och så säkerligen även i år, då det är fri entré för samtliga.

– Annandagen är en klassisk bandydag, så det ska bli riktigt roligt. Det är den man längtar efter hela säsongen. En rolig match!, säger Linus Doktare och får medhåll av Olle Larsson.

– Det lockar lite mer än kvällens drabbning, förhoppningsvis för publiken också. Jag hoppas de som var här i kväll (145 personer reds. anm.) kommer tillbaka också (skratt). Men det är ju alltid kul att spela annandagsbandy och sedan att det är mot Finspång också. Det var ju länge sedan. Nu är det ju i lite fel division, men det får vi ju ta som det är, säger han.

Vad betyder det för er spelare med så mycket publik på läktarna som det brukar kunna vara på annandagen?

– Framförallt blir det ju mycket roligare att spela. Innan matchen blir det ju en helt annan taggning. Sedan när man väl spelar så är man ju inne i sin egen bubbla som vanligt, men det är ju roligt att det är lite fart. Vi hoppas att det kommer lite folk och tittar, säger Olle.

Annandagsbandyn med fri entré slår upp grindarna klockan 12.30 med massor av aktiviteter, exempelvis ponnyridning och chansen att få titta på brandbilar och ambulanser för barnen, godis, glögg, popcorn med mera. Avslag 13.15. Ta med alla ni känner så gör vi det till en riktig folkfest! #VISKATILLBAKA

Se hela intervjun med Linus Doktare i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Olle Larsson nedan…