Skip to content

A-laget redo för "årets match" - "Ger en massa energi"

23 december 2017

Det vankas seriefinal på Backavallen och det på den allra heligaste av bandydagar. Det är nämligen annandagsderby mot Finspång som står för dörren.

Det är bara drygt sex mil mellan orterna. Det skiljer endast två poäng i toppen av tabellen. På annandag jul tar Katrineholm Bandy emot Finspång i en glödhet seriefinal och det är en match som spelarna ser fram emot lika mycket som publiken.

– Det är ju den roligaste matchen vi spelar på hela året. Ja, bortsett från ett eventuellt kval då, men det är en viktig match för oss spelare och för klubben i sig. Vi hoppas att det kommer mycket folk, säger lagkapten Jesper Ekström.


För Niklas "Messi" Erikssons del innebär matchen en comeback efter att ha missat onsdagens seger mot Wadköping på grund av en fotskada. Nu känner han sig dock redo att köra för fullt igen och dessutom laddad inför den viktiga annandagsmatchen.

– Det känns bra! Jag hade nog kunnat spela mot Wadköping. Jag fick en tackling över sargen och fastnade i sargen så jag fick ett sår där man knyter skridskon, så det har bara varit bra att strunta i att ta på sig skridskorna helt enkelt och låta det läka i lugn och ro, säger "Messi" och konstaterar vidare att den väntade storpubliken på annandagen kommer att ge laget extra kraft.

– Det ger ju en massa energi, men sedan gäller det att få ut energin på rätt sätt. Det är ju det som blir den svåra uppgifter och då för oss lite mer rutinerade spelare att hjälpa de yngre. Det är mycket energi som vill ut när man vet att det kanske är 1 500 personer på läktaren, men det är kul. Det är kul att det finns ett stort intresse i stan och att det visas upp varje år på annandagen.

Rent sportsligt väntar sig killarna en match som påminner om den som spelades mellan lagen på Arena Grosvad i slutet av november. Den matchen vann Katrineholm med 5-3.

– De är ett ganska spelskickligt lag och så har de struktur i sitt spel, vilket är kul att möta och jag tror definitivt att de kan utmana oss. Så vi måste utmana dem med det vi är bra på, säger Jesper Ekström.

Truppen till annandagsderbyt tas ut efter juldagens träning och finns därför inte med i denna lördagspublicerade text.

All information om annandagsbandyn på Backavallen hittar ni HÄR >>> Observera framförallt att det är FRI ENTRÉ för samtliga och att det finns mängder av aktiviteter för barnen på området!

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jesper Ekström nedan. #VISKATILLBAKA