Skip to content

Skobes Cup firar 20 år - ”Alla vill komma hit”

25 december 2017

Annandag Jul innebär inte bara klassisk bandyfest för A-laget utan markerar även starten för Skobes Cup i Katrineholm. En prestigefull U14-turnering som i år firar 20 år.

När landets bästa U14-lag gör upp om vilka som faktiskt är bäst så gör man det i Katrineholm. Efter A-lagets hemmamöte med Finspångs AIK på annandagen drar Skobes Cup igång för 20 året i rad och cupgeneral Lennart Hollstein har själv arbetet med cupens samtliga upplagor.

 

– Det har gått bra. Nu börjar pusselbitarna falla på plats, så det känns skönt. Cupkommittén har gjort sitt arbete, säger Lennart med ett leende och fortsätter:

 

– Det är ju en populär cup. Vi bjuder ju in de bästa lagen i Sverige och alla lag vill komma hit. Många tycker också att det bra matcher, att man får möta bra motstånd, spela jämna matcher och så vidare.

 

Årets upplaga av Skobes Cup innehåller lag från Bollnäs i norr till Vetlanda i söder och Lennart Hollstein tycker att det är hög kvalitet på lagen i år.

 

– Den ser jättebra ut. Det är ju många klassiska lag med. Allt ifrån Bollnäs och Sandviken i norr, IFK Kungälv i väster, två Lidköpingslag i Villa och LAIK, Vetlanda. Det känns som en bra upplaga.

 

Med i cupen är även Katrineholm Bandys eget U14-lag. Ett lag som hittills under säsongen gått obesegrade genom seriespelet och nu hoppas de kunna störa förhandsfavoriterna i Skobes Cup.

 

– Det är ju ett blandat lag med spelare födda från -04 till -06, men de här 04:orna och några 05:or gör ju sin andra cup och kanske till och med sin tredje. De har ju gått bra i sitt seriespel och spelat jättebra, så vi hoppas att de kan göra bra resultat, säger Lennart Hollstein.

 

Allt om Skobes Cup - matcher, tabeller, bilder och mycket annat - hittar ni HÄR >>>

 

Se hela intervjun med Lennart Hollstein i spelaren ovanför artikeln…