Skip to content

Oavgjord seriefinal inför storpublik - "Man dras med i stämningen"

26 december 2017

Katrineholm Bandy är alltjämt obesegrade i Division 1 Mellersta, men under annandagen kom säsongens första poängtapp. Detta då tabelltvåan Finspång fick med sig 5-5 från Backavallen inför ögonen på hela 1 479 personer.

Annandag Jul, bandy med gratis entré och en mängd andra roliga aktiviteter lockade storpublik till Backavallen i Katrineholm under tisdagen. På planen var det seriefinal mellan obesegrade Katrineholm Bandy och tvåan Finspångs AIK och det var hemmalaget som öppnade bäst. Redan i den åttonde matchminuten kunde nämligen Linus Doktare sätta 1-0.

– Jag får bollen på mittplan och får en kanonträff på ett långskott, säger Linus om målet.

Lagen visade publiken direkt att det var en toppmatch de bevittnade. Jämnt, tätt och tufft spel blandades med målchanser och snygga kombinationer. FAIK kvitterade till 1-1 i den 17:e minuten, men när Niklas "Messi" Eriksson stötte in en retur på ett våldsamt skott av Viktor Gogman fick majoriteten av de 1 479 personerna på läktaren jubla igen.

Kallduschen lät dock inte vänta på sig. Redan minuten senare kvitterade FAIK igen och paussiffrorna skrevs till 2-2.

I den andra halvleken började hemmalaget starkt och efter blott två minuter kunde seriens poängkung, Linus Doktare, sätta sitt andra mål för dagen.

– Det är en bra passning från "Jeppe" (Ekström reds. anm.) och jag trycker dit den, konstaterar Doktare enkelt.

Samme Ekström fick därefter göra ett mål själv och vid ställningen 4-2 började nog nervositeten lägga sig lite i publikhavet. Lugnet skulle dock inte vara länge. I den 65:e minuten assisterade ex-katrineholmaren Johan Jansson fram till FAIK-skyttekungen Tobias Wallberg och 4-3 var ett faktum.

Marcus Lagerbäck har haft det relativt tungt med målskyttet hittills den här säsongen, men i den 68:e minuten fick anfallaren smälla in en högerhörna fram till 5-3.

Där och då såg KB ut att utöka segerraden till nio raka matcher, men två mål under matchens sista tio minuter för gästerna gjorde istället att jublet fastnade i halsen på hemmafansen och laget fick dela broderligt på poängen. Därmed toppar Katrineholm fortfarande tabellen två poäng före Finspång.

– Det är ju en kamp och det är ju två bra lag som möts. Vi förstod ju att det skulle bli lite såhär, men det är ju surt att leda nästan hela matchen och sedan tappa en pinne i slutminuterna, säger huvudtränare Roger Staaf.

Stort tack till alla företag och privatpersoner som sponsrade den fria entrén idag och tack till alla 1 479 personer som tog sig till Backavallen. #VISKATILLBAKA

Se hela intervjun med Linus Doktare i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger Staaf nedan…