Skip to content

Småländsk seger i Skobes Cup - "Riktigt kul!"

28 december 2017

Efter tre fantastiskt roliga bandydagar på Backavallen blev det tillslut Vetlanda BK som fick lyfta vandringspokalen när Skobes Cup firade 20 år.

I dagarna har Skobes Cup firat 20 år på Backavallen och landets tio bästa U14-lag har gjort upp om den åtråvärda vandringspokalen. På förhand var det relativt spridda tips kring vilka som tillslut skulle vinna, men när finalen väl var avslutad under torsdagseftermiddagen så stod Vetlanda BK med pokalen i skyn efter att ha vunnit samtliga sex matcher i turneringen.

Smålänningarna vann sin grupp i överlägsen stil och bland spelarna som stack ut i laget fanns de offensiva poängmaskinerna August Ljung och Vladimir In-Fa-Lin samt målvakten Olle Sandell. I semifinalen var det IFK Motala som fick se sig besegrade och i finalen väntade ett Bollnäs med välbekanta efternamn som Westh och Åström i truppen.

Vetlandas nyckelspelare fortsatte dock att bära sitt lag även i finalen och efter att Ljung svarat för fyra mål, In-Fa-Lin för tre och Sandell bara släppt in två så var cupsegern ett faktum.

– Det känns riktigt kul! Jag trodde att det skulle bli en jämn match först när de fick in sitt hörnmål (1-1 reds. anm.), men sedan stack vi ifrån, säger Olle Sandell, som själv blev utsedd till turneringens bäste målvakt.

För hemmalaget Katrineholm Bandys del slutade cupen med en sjätteplats efter laget dessvärre förlorat båda de avslutande gruppspelsmatcher, missat semifinalen och därefter förlorat placeringsmatchen om platserna 5-6.

– Det känns bra just nu. Vi började starkt med två bra matcher mot Villa och GT76. Sedan gick det sämre och sämre, men motståndet blev tuffare och tuffare också. Både Bollnäs och Vetlanda var lite tuffare än de andra, men vi gjorde starka insatser ändå tycker jag, säger Katrineholms lagkapten Rasmus Carpman.

Skobes Cup 2017 i korthet:

Vinnare: 
Vetlanda BK efter finalseger med 8-2 mot Bollnäs GIF. Tillberga Bandy tog hem bronsmatchen mot IFK Motala med 5-4.

Turneringens Fair Play-pris till det lag med minst antal utvisningsminuter: Sandvikens AIK.

Turneringens bäste målvakt: Olle Sandell, Vetlanda BK.

Turneringens bäste defensive spelare: Arvid Rönnlund, Bollnäs GIF.

Turneringens bäste offensive spelare: Roman Shamsutov, Tillberga Bandy.

Ni hittar samtliga tabeller, resultat och massor av bilder (fylls på under hela torsdagskvällen) från cupen HÄR >>>

Se hela intervjun med Rasmus Carpman i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Olle Sandell här nedan: