Skip to content

Öjdahl ser fram emot ny hemmamatch - "Ger en extra kick"

20 januari 2018

Det har gått nästan en månad sedan den fantastiska publiken på Backavallen fick se Katrineholm Bandys A-lag spela hemmamatch, men under söndagen är det äntligen dags igen.

Senast Katrineholm Bandys A-lag spelade hemmamatch hade nästan 1 500 personer tagit sig till Backavallen för att se toppmötet med Finspångs AIK på annandag jul. När Otterbäckens BK gästar under lördagen finns det en risk att publikfesten inte blir fullt lika stor, men trots det så finns det en längtan hos spelarna att äntligen få visa upp sig inför fansen igen.

– Det är alltid kul att spela hemma, så är det! Sedan har vi ju haft ett väldigt bra publikstöd den här säsongen också, så det är klart att det ger en liten extra kick att spela hemma. Vi hoppas att publiken sluter upp i helgen också, säger Fredrik Öjdahl.

Söndagens motståndare från Vänerns östra strand kunde inte rubba KB när lagen möttes på Otterstrands IP i mitten av december. Gästerna vann med klara 7-0 trots att hemmalaget försökte spela tätt och tufft. Nu väntar sig KB-ledningen en liknande matchbild.

– Ja, men det tror jag nog säkert att det kommer att bli. De kommer säkert att ha en liknande taktik skulle jag kunna tänka mig, men vi ska få fart på våra grejer och ha fullt fokus på det, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

Hemmalaget kommer till söndagens match med bortasegern mot IFK Motala U i ryggen. En match där spelet inte alls stämde under den första halvleken, men där den andra halvleken blev nästan raka motsatsen och där det fanns en hel del positivt defensivt att plocka med sig.

– Vi ska få fart på vår offensiv och fortsätta med samma defensiv som vi hade nere i Motala i andra halvlek, för den gör vi riktigt bra. Där ska vi börja matchen och sedan bättra på offensiven, säger Staaf.

För Fredrik Öjdahls del innebär söndagens match den tredje efter att han flyttades från liberopositionen ut till att spela högerhalv. En omställning som inte har varit allt för dramatisk för 29-åringen.

– Jo, men jag har ju spelat där förut och tycker att det är ganska kul. Nu har vi ju fått in lite nytt blod på liberopositionen i Simon (Husby reds. anm.), som dessvärre blev skadad. "Gogge" (Viktor Gogman) gjorde det jättebra förra matchen, så jag är inte orolig, men det var ju tråkigt att man fick flytta på sig (skratt), säger "Löjjan".

Noterbart i matchtruppen är att Simon Husby och Lucas Palm, som båda även saknades senast på grund av skador, även saknas nu. Positivt är dock att nyförvärvet Lars Buskqvist är redo för att debutera i KB-tröjan.

Matchtruppen mot Otterbäcken: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Tobias Forsman, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Söndagens match har avslag klockan 15.00 - Varmt välkomna! #VISKATILLBAKA

Se hela interjvun med Fredrik Öjdahl i spelaren ovanför artikeln…