Skip to content

Snygga mål gav storseger mot Otterbäcken - "Bara att improvisera lite!"

21 januari 2018

Katrineholm Bandy hade inga större problem att vinna 2018 års första hemmamatch. Detta då Otterbäckens BK besegrades med hela 14-0.

Hemmalaget var stora favoriter inför söndagens hemmamöte med Otterbäckens BK, men några av de berömda fallgroparna underskattning eller nonchalans var laget aldrig nära att gå i. Redan i matchens andra minut hade Viktor Gogman smällt in en vänsterhörna till 1-0 och 25 minuter senare hade Niklas "Messi" Eriksson och Olle Larsson, med två mål var, sett till att det stod hela 5-0 på tavlan.

Därefter var det dags för juniorshow på Backavallen då 18-årige Hugo Klarén klev fram och satte sitt tredje respektive fjärde mål för säsongen fram till 7-0.

– Det var riktigt skönt faktiskt. Jag har haft några matcher nu utan mål, men med många målchanser, så det var skönt att sätta dit två, säger Klarén och fortsätter:

– Det första är väl ett skitmål, men det andra får jag en bra passning inåt och rundar målvakten.

Hur har det känts spelmässigt i A-laget för din del på sistone?

– Jag kommer inte mer och mer i det och vågar ta för mig mer och mer, så det blir bara bättre hela tiden.

Hemmalaget gick tillslut till pausvila med en 8-0-ledning efter att Linus Doktare skrivit in sig i målprotokollet med ett solomål värt namnet.

– Jag får bollen på mittlinjen av (Fredrik) Öjdahl och så gör jag några gubbar. Sedan blev det en snurrfint och så var jag igenom (skratt), säger Doktare och fortsätter:

– Det är bara att improvisera lite så löser det sig (skratt)!

I den andra halvleken kontrollerade hemmalaget tillställningen fullständigt och bjöd även de 225 åskådarna på ytterligare ett antal mål. Marcus Lagerbäck inledde målskyttet i den andra akten innan Linus Doktare satte två ytterligare och fullbordade ett hattrick och därefter kunde även Niklas "Messi" Eriksson sätta sitt tredje för dagen. Utöver detta gjorde även nyförvärvet Lars Buskqvist sina första två mål i den rödblåa tröjan, vilket gav slutresultatet 14-0.

Ett resultat som inte bara innebär återtagen serieledning utan även att 16-årige Pontus "Poppe" Ekström fick hålla sin första nolla i A-lagssammanhang.

– Det var skönt att få hålla den där nollan som aldrig kom mot Wadköping i första matchen jag stod, så det var riktigt skönt att få hålla nollan den här matchen, säger "Poppe".

Hur upplever du matchen från din position?

– Jag har en del skott där jag står rätt och kan ta, men laget spelar riktigt bra försvar idag. De hjälpte mig där bak, så jag tycker att det var en riktigt bra laginsats… och egen insats (skratt).

Hur känns formen i stort?

– Nu efter jul tycker jag att det har känts riktigt bra faktiskt. Riktigt bra på träningarna och på de matcher jag har stått med P19 och så. Det här var väl min tredje nolla i rad nu totalt, så det är riktigt skönt.

Härnäst för A-laget väntar bortamöte med Wadköping/Örebro BK söndagen den 28/1 klockan 17.00.

Se hela intervjun med Hugo Klarén i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Linus Doktare och Pontus Ekström nedan. #VISKATILLBAKA