Skip to content

Skadeavbräck för KB inför hemmapremiären

1 mars 2018

Under fredagskvällen tar Katrineholm Bandy emot IFK Kungälv i kvalets första hemmamatch, men nu står det klart att man tvingas göra det utan en av lagets stora försvarsklippor.

Det var i onsdagens segermatch borta mot Skirö AIK som olyckan var framme för Katrineholm Bandys försvarsklippa Joakim Olofsson. Ett slag över handen gjorde 29-åringen illa, men trots det kunde han avsluta matchen. Efteråt har det dock kunnat konstateras en fraktur i handen och Jocke tvingas nu gå med gips de kommande veckorna. Säsongen är alltså över precis som det roliga har börjat.

 

– Det är mest synd om Jocke tycker jag. Att bli skadad i första kvalmatchen är ju inte det bästa man kan bli, säger assisterande tränaren Fredrik ”Pajen” Johansson, men konstaterar samtidigt att han litar på ersättarna i laget.

 

– Vi har goda ersättare, så för laget behöver det inte betyda så mycket. Det är, som sagt, mest synd om Jocke.

Läget i laget är i övrigt oförändrat sedan onsdagens seger och efter torsdagens träning konstaterade "Pajen" att man tror sig ha relativt bra koll på vad det är som väntar under fredagskvällen. Det luktar nämligen revanschsug lång väg om IFK efter att de överraskande tappade poäng hemma mot Blåsuts BK under onsdagen (läs mer här).

– Jag tror nog att Kungälv kommer att komma hit rätt så laddade efter deras 3-3-match senast och de är ju nästan piskade att vinna naturligtvis, säger han och fortsätter:

– Vi har bra koll på Kungälv, som det känns på pappret i alla fall och sedan får vi hoppas att vi tar med oss det ut på isen.

Vad blir nycklarna i ert eget spel?


– Ja, de bygger ju mycket på nummer 83 (Mikael Lindberg, reds. anm.) där, så det är klart att vi måste försöka få stopp på det. Sedan är det vår tajta defensiv, precis som vi hade senast mot Skirö. Det kommer att vara vår nyckel.

Matchtruppen till Kungälv hemma: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Matchstart under fredagskvällen är 19.00 och precis som under framtida hemmamatcher i kvalet så bjuder vi på FRI ENTRÉ!

Se hela intervjun med Fredrik "Pajen Johansson i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA