Skip to content

Knapp förlust mot effektivt Kungälv - "Väldigt bra defensiv"

2 mars 2018

Katrineholm Bandy åkte på en tung förlust i hemmapremiären av det allsvenska kvalet under fredagen då IFK Kungälv straffade hemmalaget stenhårt på fasta situationer. Foto: Tomas Nilsson, Katrineholms-Kuriren.

Katrineholm Bandy fick en tung start på fredagens kvalmöte med IFK Kungälv hemma på Backavallen och detta redan under eftermiddagen. Först stoppades nämligen lagkapten Jesper Ekström från spel av en förkylning och bara timmar senare kom samma besked från Lars Buskqvist. Sedan tidigare saknades dessutom Marcus Lagerbäck (förkylning) och Joakim Olofsson (fraktur i handen).

Det blev även en tung start ute på isen då skyttekungen Lukas Persson smällde in matchens första hörna bakom Henrik Karlsson i KB-målet redan i matchens tredje minut och just hörnorna kom att bli det som fällde avgörandet i matchen.

Hemmalaget, som tvingats kasta om rejält i laget på grund av återbuden, skötte defensiven exemplariskt, men när gästerna väl fick hörna så small det allt som oftast. Fyra av IFK:s sex mål i matchen kom i samband med hörna och trots att Katrineholm var ikapp till både 2-2 och 3-3 så visade sig Linus Carlströms 3-6 bli matchavgörande.

Den rödblåa insatsen för kvällen går dock inte att betäckna som någonting annat än heroiskt. I slutet av matchen reducerades det till såväl 4-6 som 5-6, men riktigt nära kvitteringen kom man dessvärre aldrig.

– Jag vet inte vad man ska säga… Just nu är jag ganska tom faktiskt, konstaterar kvällens kanske bäste KB-spelare, Simon Husby och fortsätter:

– Jag vet inte… De har ju inte så jäkla mycket. De gör ju fyra mål på hörnor av sex stycken, så (suck) det är ju en hörnmatch för dem.

Liberon var dock allt annat än missnöjd med sitt lags insats och hur man klarade av de defensiva uppgifterna, trots avsaknaden av nyckelspelare.

– Det var inga problem där bak alls. Vi har ju en jäkligt bra defensiv. De gör bara två spelmål och det ena hade vi två utvisningar på, så det var inga problem alls där nere.

Härnäst väntar ny hemmamatch för Katrineholm Bandy då Blåsuts BK gästar Backavallen på söndag klockan 15.00. Ett Blåsut som själva har sagt sig se kvalet som en positiv överraskning, men som under fredagen besegrade Skirö AIK med hela 14-2.

– Det är som vilken annan match som helst i den här kvalserien. Det är fyra riktigt bra lag som är här och kämpar, så det är bara att ställa om huvudet och köra på, säger Simon Husby.

Se hela intervjun med Simon Husby i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA