Skip to content

KVALKOLLEN: Mayborn imponerad av KB - ”Ett jättebra lag”

5 mars 2018

Under söndagen besegrade Katrineholm Bandy Blåsut BK i kvalet till Bandyallsvenskan. På onsdag möts lagen igen och BBK:s spelande tränare, Alexander Mayborn, har blivit imponerad av motståndet. Foto: Mikael Larsson.

Katrineholm Bandy klättrade under söndagen förbi Blåsut BK från Vänersborg i kvaltabellen efter 8-6-segern hemma på Backavallen. En match som av hemmalaget beskrevs som godkänd, men inte mer. Gästerna däremot var imponerade.

 

– Jag tycker Katrineholm är bra. Många spelare med bra fart som straffar oss när vi tappar boll. Vi spelar väl lite naivt och sådär, men vi ska väl inte heller sticka under stol med att det sliter lite på oss att spela såhär tätt. Det är många äldre i laget och sådär, så det är klart att det kändes idag (läs; söndag) att vi inte riktigt var där. Samtidigt ska vi inte ta ifrån Katrineholm någonting. De vinner välförtjänt och är ett jättebra bandylag, säger Blåsuts spelande tränare, Alexander Mayborn.

 

Var det någonting som överraskade er med matchbilden eller Katrineholms spel?

 

– Vi känner att vi bjöd på lite för mycket i första halvlek. Det hade vi inte räknat med. Sedan är det svårt att möta lag som man inte har så bra koll på alla spelare i och jag hade ju inte koll på att alla de här spelarna hade så bra fart. Jag är jätteimponerad av 25:an (Linus Doktare), lagkapten 21:an (Jesper Ekström) och 7:an (Niklas Eriksson). De hade många spelare att spela på, så det gick undan.

 

På onsdagskvällen ställs lagen mot varandra igen, då i Arena Vänersborg, och inför den matchen innehar Katrineholm den andra platsen upp i Bandyallsvenskan - en poäng före Blåsut.

 

– Vi vill spela på ett lite annorlunda sätt då. Det kan jag väl säga. Vi vill inte bjuda på så mycket, men samtidigt spelar vi de här matcherna för att de unga spelarna ska få spela de här matcherna och känna på hur det är att spela de här matcherna. Det är det viktigaste och att de tar lärdom av det. Idag (söndag) fick de jättemycket lärdomar om hur det ser ut när man inte riktigt är där. Då ser det ut såhär, säger Mayborn och fortsätter:

 

– Det är en ny match med nya förutsättningar och vi har skrällt förut, så det är klart att vi kan göra det igen. Så är det ju.

 

Hur stor fördel är det för er att få spela hemma i arenan kontra att spela ute?

 

– Ja, där ser man ju bollen och det är bra is (skratt)! Nej, skämt åsido, men det är klart att det är skillnad. Man är ju alltid lite tryggare på sin hemmaplan och sådär, men Katrineholm är ju ett spelande lag så de har ju också nytta av att det är bra is och ljust och fint. Så det är inte mycket fördel, men det är klart att vi är tryggare där hemma. Det är vi absolut.

 

Onsdagens match startar 19.00 och liverapporteras på Katrineholms-Kurirens hemsida, kkuriren.se, men webb tv-sänds även i sin helhet på ttela.se och bandyallsvenskan.se. Kunder hos TTela ser matchen gratis medan övriga kan köpa matchen hos Bandyallsvenskan. #VISKATILLBAKA