Skip to content

Svag första halvlek orsakade för förlust - "De får styra och ställa"

7 mars 2018

Katrineholm Bandy lyckades inte upprepa söndagens bedrift att besegra Blåsut. Onsdagens bortamöte slutade med en tung 5-6-förlust. Foto: Tomas Nilsson, Katrineholms-Kuriren.

Det var chans på guldläge inför kvalavslutningen inför onsdagens bortamöte med Blåsut BK, men istället slutade det med en rejäl nitlott för Katrineholm Bandy. Detta mycket på grund av en första halvlek där det egna spelet lyste med sin frånvaro och hemmalaget fick dra ner matchen i ett, minst sagt, sävligt tempo.

När de dessutom fick en riktig smakstart målmässigt, med 1-0 i den 2:a minuten och 2-0 i den 5:e, så var det jobbigt direkt för KB. Linus Doktare reducerade visserligen med kvarten spelad, men när domare Andreas Svensson blåste för halvtid så hade hemmalaget hittat in med bollen bakom Henrik Karlsson ytterligare två gånger.

– Det är första 45 som vi inte är på tårna och inte är med i matchen. De får styra och ställa alldeles för mycket. Vad det beror på får vi diskutera i omklädningsrummet, men vi är inte riktigt där och det blir en jobbig uppförsbacke, säger tränare Andreas Staaf.

I den andra halvleken spelade gästerna upp sig, men skärpan på sista tredjedelen tycktes ha glömts kvar på Backavallen. Istället kom 5-1 i den 65:e minuten genom Rasmus Josefsson och känslan var att rullgardinen drogs ner.

KB-spelarna ska dock ha credd för att de aldrig gav upp. Två hörnor senare hade Lars Buskqvist och comebackande Marcus Lagerbäck reducerat två gånger om och gästerna hade fått vittring. Då, som ett brevbomb på posten, sköt Fredrik Källqvist 6-3 till hemmalaget.

I slutminuterna blir det mer eller mindre kaos på isen, med en rad utvisningar, massor av tilläggstid och ett Katrineholm på desperat jakt. En jakt som slutade med att Marcus Lagerbäck och Viktor Gogman putsade till siffrorna till 5-6, men närmare än så kom gästerna aldrig.

– Vi gör ett tappert försök i andra, börjar gneta och komma närmare, men det räcker inte hela vägen tyvärr, säger Andreas Staaf.

I den andra matchen i kvalgruppen spelade IFK Kungälv och Skirö AIK 7-7 på Skarpe Nord och det innebär att IFK fortfarande leder gruppen med sex inspelade poäng. Blåsut är ny tvåa på fem poäng och Katrineholm är trea på fyra poäng. För att fortfarande ha den allsvenska platsen i egna händer behöver därför Katrineholm vinna fredagens bortamöte med Kungälv.

– Det är bara att försöka glömma det här och gå vidare på en gång och så ska vi göra det riktigt bra där nere. Vi gör ett bra resultat mot dem hemma och har nycklar därifrån och vi har folk som är tillbaka, fräscha i kropparna efter sjukdom och allt möjligt, så vi ska göra en riktigt bra match där nere. Så är det, säger Andreas Staaf.