Skip to content

KLART: Henrik Karlsson stannar i KB

12 april 2018

Katrineholm Bandy har lagt ännu en viktig pusselbit i lagbygget till nästa säsong. Detta då målvakten Henrik Karlsson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Katrineholm Bandys A-lagstrupp till säsongen 2018/19 börjar allt mer ta form. Under torsdagen blev det nämligen klart att målvaktsstjärnan Henrik Karlsson, som trots sina blott 23 år redan har hunnit göra en handfull allsvenska säsonger, skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Vi är väldigt glada över att vi har kunnat få till ett nytt kontrakt med Henke. Det är en målvakt som är otroligt rutinerad för sin ålder och även ännu en i raden av egenfostrade spelare i truppen. Det känns också bra att vi har kunnat hjälpa honom att få en bra praktikplats här i stan så att han kan avsluta sina studier på ett bra sätt. Det är viktigt att vi kan hjälpa våra spelare även vid sidan av isen, säger Jonas Åkerström, sportsligt ansvarig.

Henrik själv säger att det aldrig fanns några andra tankar än att fortsätta spela bandy i moderklubben.

– Jag vill spela bandy. Det har inte varit något snack om saken, men sedan är det olika saker som måste falla på plats. Det är ett privatliv som ska fungera och jobb och sådär, men nu har det löst sig. Det är skönt, säger Henke.

Se hela intervjun med Henrik Karlsson i spelaren ovanför artikeln!

Se hur lagbygget ser ut inför nästa säsong HÄR >>>