Skip to content

KLART: "Gubben" ny huvudtränare för A-laget

19 juni 2018

Senast han var i klubben blev det bland annat avancemang från Allsvenskan till Elitserien. Nu står det klart att Roger "Gubben" Carlsson återvänder till Katrineholm Bandy som huvudtränare.

53-årige Roger "Gubben" Carlsson är en bandyprofil av rang med bland annat 30-talet landskamper, SM-guld och VM-guld på meritlistan som spelare och elitseriemeriter som tränare. De elitseriemeriterna kom med Katrineholm Bandy under säsongen 2009/10, efter att han själv lett laget till uppflyttning säsongen innan. Nu, efter sju år på annan ort, står det klart att "Gubben" återvänder till Backavallen som huvudtränare för A-laget under säsongen 2018/19.

– Det känns bra att vara tillbaka. Det är ett lag och en klubb i medvind, så det ska bli kul. Det är en utmaning givetvis och det känns bra, säger "Gubben" på tisdagens presskonferens.

– Det ska bli spännande att jobba ihop med killarna och se hur långt vi kan komma med det.

Katrineholm Bandys sportsligt ansvarige, Jonas Åkerström, var mycket glad över att tränarfrågan kring A-laget äntligen blivit löst och tror själv mycket på "Gubben" som huvudtränare.

– Det är otroligt skönt. Jag är ett enda stort smile känner jag (skratt), säger han.

– Jag tror framförallt att vi får en tränare som kommer in med klara direktiv kring vad som gäller när han väl har fått ihop gruppen. Han och truppen kommer att utveckla en spelidé som de kommer att köra på. "Gubben" är en tränare som ställer krav och har ett rakt och tydligt ledarskap.

Se hela presskonferensen med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln.