Skip to content

Imponerande seger i premiären - "Det kan inte bli bättre"

3 november 2018

Katrineholm Bandy fick en flygande start på den allsvenska säsongen under lördagen då nykomlingskollegan IFK Rättvik besegrades med 6-4 på bortaplan i premiären.

Efter en varsin säsong i Division 1 var det under lördagen frågan om IFK Rättvik eller Katrineholm Bandy skulle få en bra start på den allsvenska återkomsten, men de drygt 200 personerna i Rättvik Arena behövde inte vänta länge för att få en indikation på vartåt det skulle barka.

Redan i den andra matchminuten hittade nämligen Linus Doktare ett hål i hemmaförsvaret och via en fin lyftning av Niklas Eriksson kunde anfallaren få ett friläge och iskallt sätta 0-1 på tavlan.

Målet fungerade som en tidig islossning för KB, som under den efterföljande kvarten kunde gästerna peta in ytterligare tre mål på ett Rättvik som såg rejält tagna ut av stundens allvar. Hemmalaget hade visserligen en hel del boll, men den sörmländska defensiven var nästintill helt felfri under matchinledningen.

– Vi är väldigt bra i första halvlek när vi går upp till 4-0 trots att vi hade många anfall som vi inte gjorde mål på. Det var en riktigt bra första halvlek faktiskt, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Efter 1-4 i paus höjde sig Rättvik i den andra halvleken, men inte mer än att Niklas "Messi" Eriksson kunde utöka bortaledningen till 1-5 i den 49:e minuten. Hemmalaget fick sedan lite luft under vingarna med dubbla reduceringar, men allt eftersom klockan tickade tog tålamodet slut hos dalmasarna och efter ett par utvisningar för olämpligt uppträdande kunde KB sätta spiken i kistan när Joakim Olofsson satte ett frislag tilll 3-6. Matchen slutade tillslut 4-6.

– Det är jätteskönt att få en seger direkt i en lång bortamatch och att vi äntligen är tillbaka i Bandyallsvenskan. Det är underbart. Det är här vi ska vara, säger matchens bästa spelare, Linus Doktare.

Se matchen i efterhand i spelaren ovanför artikeln och håll utkik på våra sociala medier för highlights.