Skip to content

Äntligen hemmapremiär - "Känner att vi kan rå på dem"

9 november 2018

Det har gått 629 dagar sedan det senast spelades allsvensk bandy på Backavallen, men under lördagen är det äntligen dag igen. Detta då A-laget tar emot Ljusdals BK.

Katrineholm Bandy inledde den allsvenska säsongen på bästa sätt förra helgen då nykomlingskollegorna IFK Rättvik besegrades med 6-4 på bortais, men nu väntar på pappret en klart tuffare utmaning. Under lördagen får A-laget äntligen spela en allsvensk match på hemmaplan igen och för motståndet står då hela seriens förhandsfavoriter Ljusdals BK.

– Det ska bli kul med hemmapremiär. Ljusdal är ju ett av de topptippade lagen på förhand, så det blir ju en utmaning. Jag hoppas att det kan bli några grader kallare så att det bli lite bättre is, men annars känns det bra. Det ska bli kul, säger huvudtränaren Roger "Gubben" Carlsson och fortsätter:

– Rättvik var ju nykomlingar och jag vill inte ta bort någonting från den matchen, varken för dem eller för oss, men det ska väl vara ett tuffare test det här.

Gästerna från Hälsingland fick dock ingen smakstart på sin allsvenska säsong och efter 3-3 hemma mot Peace & Love City så är frågan om det är grus i maskineriet eller om det blir KB som får sota för LBK:s premiärmiss. Oavsett vad så är det positiva och optimistiska tongångar i hemmalägret.

– Tankarna går väl så att vi verkligen känner att vi kan rå på dem. Det känns så i laget i alla fall och vi kommer att göra allt vi kan för att slå dem. Det är en riktigt god stämning nu och det känns som att vi har tränat på bra. Förhållandena har väl varit lite sådär, vilket de kommer att vara även på lördag och det kommer att gynna oss tror jag, säger lagkapten Jesper Ekström.

Till lördagens match gör "Gubben" ett antal förändringar i laget. Vissa av egen fri vilja och andra desto mer påtvingade. Bland annat får Pontus Ekström chansen i mål istället för Henrik Karlsson och så tvingas en skadad Fredrik Öjdahl se matchen från läktarplats.

– Tankarna har gått så att "Henke" har varit bra. Det vet alla som såg matchen senast, men samtidigt tycker jag att det är ett bra läge att släppa in Pontus så att han får känna på A-lagsspelet igen. Det är länge sedan han spelade nu och jag vill inte ha en målvakt som inte har spelat på länge om det skulle bli problem med sjukdomar eller så. Det här har vi pratat om innan och de vet hur det fungerar, men sedan blir ju "Henke" besviken och det vore väl konstigt om han inte blev det, säger "Gubben" och fortsätter:

– Öjdahl fick en smäll över revbenen mot Rättvik, så där kommer Lars Larsson in istället. Sedan tar jag även med Hugo Klarén den här matchen och sätter Oscar Jepsen som extra avbytare. Bortsett från skadan så är det ju samma sak där. Att de får komma in och spela är ju för att vi när som helst kan bli beroende av dem, så det gäller att hålla alla igång.

Truppen till hemmapremiären: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Avslag på Backavallen under lördagen är klockan 15.00 och om ni mot förmodan inte har möjlighet att vara på plats så ser ni matchen på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm!

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan: