Skip to content

"Gubben": "Det grämer mig - vi hade möjligheterna"

10 november 2018

Det blev inte mycket till jubel för hemmapubliken på Backavallen under lördagseftermiddagens allsvenska hemmapremiär. Favorittippade Ljusdal vann nämligen matchen med 2-4 (0-1).

Efter premiärsegern i Rättvik var Katrineholm Bandys spelare rejält sugna på två nya poäng i hemmapremiären mot favorittippade Ljusdals BK och när Linus Doktare kom ut till uppvärmning i duggregnet utbrast han kort:

– Perfekt väder för oss idag!

När matchen väl drog igång var isen inledningsvis fullt spelbar och det utnyttja gästerna bäst. Redan i den 4:e minuten gav skyttekungen Jonas Pettersson LBK ledningen och det var inte det sista vi skulle få se av #14 i bortalaget denna eftermiddag.

Hemmalaget åt sig in en aning i matchen när isen blev sämre, men en sak stod inte riktigt rätt till. De vanligtvis så bra långa lyften hade en evig tendens att vara antingen för korta eller för långa, vilket gjorde att KB hade problem med att skapa riktigt farliga målchanser. Farligast i första halvleken för hemmalaget var Niklas "Messi" Erikssons skott i insidan av stolpen, men efter 45 minuters spel var Jonas Pettersson matchens enda målskytt. Detta även mycket tack vare en storspelande Pontus Ekström i hemmakassen som bland annat räddade två frilägen.

– Förutom i några detaljer så tycker jag att vi bemästrar det ganska bra ändå när det är så dålig is som det är och med lite distans så tycker jag även att de yngre spelarna klarar av det spelet riktigt bra. Det brukar annars vara något som passar spelare med rutin eftersom att spelet inte går så fort som det gör när det är bra is, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Den första halvlekens stora smäll var annars att lagkapten Jesper Ekström tvingades kliva av efter att ha fått en smäll på axeln och i skrivande stund är det alltjämt oklart hur länge 25-åringen kommer att bli borta från spel.

– Jag hoppas att han ska kunna vara med på tisdag (borta mot Kalix reds. anm.), säger "Gubben" om Jespers skada.

I den andra halvleken fortsatte Ljusdal att sätta fart på spelet så länge de bara gick och framförallt så fortsatte Jonas Pettersson att göra mål. 0-2 kom efter en märklig situation där Pontus Ekström tillsynes tappade en boll långt ut i straffområdet som han tycktes ha kontroll på, 0-3 kom efter att storstjärnan Misha Svechnikov startat ett mycket snyggt anfall på egen planhalva och 0-4 kom på ett utkast från målvakten Axel Nilzon. Alla mål signerade Pettersson, men trots det så var känslan i KB-försvaret att de inte hade allt för stora problem.

– Det var väl inte så allvarligt tycker jag. Vi har ofta bra koll på det. Det var väl lite lyft som gick igenom, men jag tycker att vi är bra med i defensiven, säger liberon Tobias Andersson.

Efter 0-4 gav sig Katrineholm på en slutforcering och det resulterade visserligen i mål för såväl Linus Doktare som Hugo Klarén, men någon direkt nerv i matchen blev det aldrig riktigt.

– Vi missar chanser. De missar också chanser, men de sätter ju också fler än oss. Det ser man ju på tavlan. Vi har möjligheterna, men vi släpper till några billiga mål, så den här förlusten grämer mig lite. Jag kan ta en förlust om vi blir bortspelade, men det blev vi inte idag. Vi har möjligheten och det är synd att vi inte tar den, säger Roger "Gubben" Carlsson.

Härnäst väntar bortamatch mot Kalix redan på tisdag. En lång resa som inte alla har varit med och gjort tidigare.

– Ja, det blir första gången, så det ska bli kul att se den sidan av Sverige också (skratt), säger Tobias Andersson.

Se hela matchen i efterhand på Bandyallsvenskan.se!

Se hela intervjun med Tobias Andersson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.