Skip to content

Kalix-tränaren säljer in "mardrömsresan" - "Det är fantastiskt här"

12 november 2018

Att göra den långa resan upp till Kalix är något som få lag generellt ser fram emot, men inför Katrineholm Bandys resa till norr så försöker Kalix-tränaren Tommy Andersson sälja in det positiva med turen.

Under tisdagen gör Katrineholm Bandy säsongens längsta resa då det tidigare Elitserielaget Kalix Bandy tar emot för match på Kalix IP. En bortamatch som genom åren fått många kassörer i bandysverige att klia sig i huvudet ett par gånger mer än vanligt, men som även har potential att vara säsongens höjdpuinkt. Det menar i alla fall Kalix-tränaren Tommy Andersson.

– Jag tycker att man ska se det som en rolig grej att få se en ny del av vårt land. Det är fantastiskt uppe hos oss. Det är jättemånga supportrar till andra lag som har varit uppe hos oss och kommer fram och säger: “Det är verkligen fantastiskt trevligt och mysigt här”. Vi har mycket att vara stolta över här uppe och det är roligt att få dela med sig, sade Andersson till katrineholmbandy.se när vi träffade honom i samband med den allsvenska upptaktsträffen i slutet av oktober.

Den allsvenska säsongen är fortfarande bara i startgroparna och för Kalix del har det blivit storseger (10-2 mot Västanfors) i den hittills enda matchen de spelat. Inför tisdagens match är det därför lätt att tro att den positiva känsla som Tommy Andersson gav sken av inför säsongen hittills bara har förstärkts.

– Känslan är god. Vi har haft en stor omsättning på spelare med åtta ut och åtta in och de åtta som har kommit in är lokala förmågor från Nyborg och Karlsborg, men vi känner oss nöjda och nu ska vi börja om, sade Andersson och fortsatte:

– Det ska bli kul att spela i Bandyallsvenskan och vi har respekt för alla lag. Vi vet väl inte riktigt heller vart vi själva står med så många nya, men det ska bli roligt.

Norrbottningarna tycks verkligen ha skakat av sig besvikelsen över att ha åkt ur Elitserien i vintras och istället blickas det framåt med målsättningen att bli bättre - inte bara på planen. Det blåser medvind från Bottenviken.

– Ja, det skulle jag väl säga även om vi har ganska mycket att jobba med här uppe. Vi har haft lite publik och vi har kvalat under fem av de senaste sex säsongerna, så det har väl inte varit något jättedrag runt oss. Nu har vi fått lite nytt folk i styrelsen, så vi ska börja jobba lite mer offensivt med marknadsföringen och jobba för en bättre produkt helt enkelt, konstaterade Tommy Andersson.

Tisdagens möte mellan Kalix och Katrineholm startar klockan 19.00 och om ni inte har möjlighet att vara på plats, vilket i det här fallet är tämligen förståeligt, så ser ni matchen direkt på bandyallsvenskan.se eller på O''Learys i Katrineholm!