Skip to content

Förlust i Kalix - “Så här kan vi inte hålla på”

13 november 2018

Det var tillslut aldrig ens nära. Katrineholm Bandy åkte på säsongens andra, och hittills klaraste, förlust borta mot Kalix under tisdagen med 7-2 (4-1).

Målsättningen var att studsa tillbaka snabbt efter lördagens tunga förlust hemma mot Ljusdal, men tisdagens bortamöte med Kalix blev allt annat än en studs tillbaka. Frågan är om det var resan som satt kvar i både kropp och huvud eller vad det var som gjorde att Katrineholm Bandy helt enkelt inte alls lyckades komma upp i nivå.

 

Hemmalaget tog ledningen tidigt och det tidigare så disciplinerade KB-försvaret såg rejält förvirrade ut inledningsvis. Norrbottningarna hann även göra 2-0 innan det såg ut som att poletten trillade ner hos gästerna och när Linus Doktare reducerade till 2-1 så var känslan att matchen var på väg att jämna ut sig.

 

Så blev dock inte fallet. Kort efter reduceringen drar samme Doktare på sig en relativt billig utvisning och trots att hemmalaget inte lyckades göra mål i det numerära övertaget så fick de tillbaka initiativet. Ett fortsatt desorienterat försvarsspel kombinerat med en överlag tveksam domarinsats gjorde att Kalix kunde göra ytterligare två mål strax innan pausvilan och få med sig en trygg 4-1-ledning in i den andra halvleken.

 

– Vi blir lite överraskade av att de kliver på oss i början och vi tar för god tid på oss, vilket gör att vi kommer i stressade situationer istället och får inte bygga upp våra anfall. Vi får inte till passningsspel och sådana saker, utan vi slår bort bollen och de kan lägga fokuset på sin offensiv. Dessutom är vi inte med på deras lyft, så de får några mål lite för enkelt, säger tränare Roger “Gubben” Carlsson.

 

I den andra halvleken skapade KB lite mer framåt, men skärpan framför mål, skärpan i duellspelet och skärpan i passningsspelet fanns inte att känna igen överlag och istället för att närma sig resultatmässigt så blev det att hemmalaget kunde dra ifrån och tillslut vinna bekvämt med 7-2. Även Katrineholms andra reducering gjordes av Linus Doktare.

 

– Det var ett Kalix som var bättre än oss. De var tyngre i närkamperna, hade bättre fart och bättre passningsspel. De var bättre i det mest helt enkelt. Vi får stryk av ett bättre lag idag parallellt med att vi inte gör en av våra bättre matcher, konstaterar “Gubben”.

 

Härnäst väntar ännu ett förmodat topplag för Katrineholm Bandy då AIK gästar Backavallen på lördag och tills dess behövs det jobbas på både det ena och det andra.

 

– Vi ska hem till Vallen och göra en så bra match vi bara kan och förhoppningsvis få med oss poäng, säger målskytten Linus Doktare innan Roger “Gubben” Carlsson går in på detaljerna.

 

– Min stora fundering just nu är att vi måste få ihop vårt försvar helt enkelt. Vi släpper in för mycket mål, så enkelt är det. Det är det som fokus kommer att ligga på till lördag till att börja med. Sedan får vi se vad som händer med Fredrik Öjdahl och Jesper Ekström som inte är med idag, om det blir några förändringar och vilka i så fall. Så här kan vi inte hålla på. Vi måste ju få ihop det här och det kan ju vara så att vi måste göra taktiska förändringar också i så fall.

 

Se hela intervjun med Roger “Gubben” Carlsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Linus Doktare nedan.