Skip to content

"Messi" säker inför Kalix - "Vi vet vad som krävs"

13 november 2018

Det är ett lätt skadeskjutet Katrineholm Bandy som under tisdagen beger sig ut på lång dags färd mot seger när kvällen bjuder på bortamöte med Kalix Bandy.

Efter två spelade allsvenska matcher står nykomlingarna Katrineholm Bandy på en seger och en hedersam förlust, men redan under tisdagskvällen får laget chansen att studsa tillbaka efter nederlaget mot Ljusdals BK i lördags. Detta då Kalix står för motståndet uppe i Norrbotten, men någon jobbig resa är det inte tal om enligt Niklas "Messi" Eriksson.

– Nej, den är inte alls jobbig. Det är ju bara buss i två timmar, lite frukost på Arlanda och flyg i någon timme, så jag tycker att det är en rätt behaglig resa. Det är lite mysigt sådär, flinar "Messi" efter måndagens träning.

För egen del så hoppas Niklas, som blev mållös trots en rad målchanser i mötet med Ljusdal, få hitta effektiviteten och spetskvaliteterna framåt. Ett inställt sikte ska göra tisdagens match roligare än lördagens.

– Det var en bra match mot Ljusdal ändå. Vi kämpar, sliter och viker inte ner oss. Jag tycker att vi har lika mycket chanser som de har, men sedan är det väl utdelningen som är för dålig och hade jag bara haft normal utdelning själv så hade vi tagit poäng. Det var en liten besvikelse för mig själv, så jag är lite revanschsugen just nu, säger han.

Tisdagens motstånd är även de nykomlingar i serien, men ovanifrån. Det tidigare Elitserielaget besegrades dock tidigare i höst, i Allsvenska Supercupen, men det var innan norrbottningarna förstärktes av spelare som Nils Wikström, Jimmy Berglund och Olov Englund.

– Det kommer nog att bli en jäkligt tuff match. Kalix är bra och dessutom såg jag att de fått in Olov nu, så jag tror att det blir en tuff match. Samtidigt så slog vi dem i cupen och jag tror att vi har bra koll på dem och vet vad som krävs för att slå dem, men vi måste vara på topp. Så är det, konstaterar Eriksson.

Till tisdagens match är det dock inte bara sedan tidigare skadade Viktor Gogman och Fredrik Öjdahl som saknas. Laget tvingas även klara sig utan lagkapten Jesper Ekström som skadade axeln i lördagens möte med Ljusdal och är borta från spel på obestämd tid. Ett skadeläge som gör att försvararen Simon Jansson kallas upp från U-laget och får åka med norrut med chans till allsvensk debut.

En debut som i så fall kan bli rejält fartfylld och underhållande om man ska tro Niklas "Messi" Eriksson.

– Jag tror på en fartfylld match. De har ju lite fartspelare också, så det kommer nog att vara en rätt rolig match att se på tror jag. Det gäller att hålla tätt bakåt och kanske straffa dem lite på kontringar, säger han.

Blir det några Dallas-finter på Nisse Wikström?

– Jag ska försöka i alla fall så får vi se om han tar mig (skratt).

Matchtruppen mot Kalix: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Simon Jansson, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Tisdagens match startar 19.00 på Kalix IP och ni följer den bäst genom att se den på bandyallsvenskan.se eller på O'Learys i Katrineholm!

Se hela intervjun med Niklas Eriksson i spelaren ovanför artikeln!