Skip to content

Skrällseger mot AIK - "Jävligt skönt att studsa tillbaka"

17 november 2018

Katrineholm Bandy är tillbaka på vinnarspåret i Bandyallsvenskan. Detta efter att seriefavoriterna AIK besegrats med 6-5 hemma på Backavallen under lördagen.

Efter två tunga förluster, mot Ljusdal och Kalix, stod nästa förväntade topplag på agendan för Katrineholm Bandy under lördagen då Pelle Fosshaugs AIK gästade Backavallen. En match som var tuff på förhand och som tidigt i matchen också visade sig bli en utmaning.

Gästerna tog ledningen i den 17:e minuten genom en storspelande Emil Juhlén och bara minuter senare kunde Oscar Wingårdh utöka ledningen till 0-2. Solnalaget hade ett relativt stort spelövertag och trots att hemmalaget inte saknade målchanser helt så var matchbilden ensidig. 0-3 i kom i den 28:e minuten genom Carl Brohäll och där och då såg det ut att kunna bli en rejält tung eftermiddag för KB.

De rödblåa lyckades dock hitta en väg in i matchen. Bara minuten efter 0-3 tryckte Niklas "Messi" Eriksson in en hörnretur till 1-3 och innan halvleken var slut hade Linus Doktare förvaltat ett friläge fram till 2-3.

Det var dock inte det enda som hände strax innan pausvilan. Hemmalaget tvingades nämligen byta målvakt då Henrik Karlsson ådrog sig en sträckning och istället fick Pontus Ekström ställas sig i kassen.

– Det är tråkigt för Henke att han skadar sig, men det var skönt att det var nära halvtid så att jag fick komma in lite snabbt och sedan värma upp ordentligt i paus, säger Ekström.

Brorsan, Jesper, sa att han trodde att du bara skulle bli lugnare när du kom ut på isen. Du brukar tydligen vara ganska het på bänken?

– Ja, jag kan hålla med (skratt). Jag snackar kanske lite mycket på bänken, men i målet måste jag vara lugn så att jag inte stressar upp mig.

Den andra halvleken hann bara bli en dryg minut gammal innan nästa matchomvälvande sak inträffade. Detta då gästernas Klas Nordström sänkte hemmalaget Linus Bodeström långt utanför spelet och ådrog sig ett grovt matchstraff, vilket gjorde att KB fick spela resten av matchen med en man mer.

– Vi får lite mer ytor att jobba i, men AIK gör det också bra. De spelar efter förutsättningarna de har, konstaterar mittfältaren Lars Larsson.

Det numerära överläget skulle även komma att ge hemmalaget kraft framåt. I den 55:e matchminuten kunde nämligen Hugo Klarén styra in ett lurigt skott från Niklas "Messi" Eriksson fram till 3-3 och bara minuten senare kunde Linus Doktare ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen.

De decimerade gästerna hade dock inte gett upp och när Fredrik Hansson kvitterade på hörna så var Katrineholm åter under rejält tryck. Defensivt stämde dock spelet bra och när spelare som Niklas "Messi" Eriksson och Linus Doktare väl kände för att stjäla showen från AIK:s namnstarka lag så lyckades de också med det.

I den 79:e minuten gav "Messi" Katrineholm åter ledningen, assisterad av Doktare, och sex minuter senare utökade Doktare ledningen, assisterad av "Messi". Slutminuterna resulterade i ett våldsamt AIK-tryck och när Carl Brohäll reducerade till 6-5 i den 88:e minuten höll publiken på Backavallen andan unisont, men trots pressen så lyckades KB hålla undan och ta en mycket välmeriterande seger.

– Det var tungt på slutet. Vi fick åka åt alla möjliga håll och slita som ett djur, men det gick ju tillslut, konstaterar Lars Larsson, som själv prisades som hemmalagets bästa spelare.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Pontus Ekström och Lars Larsson nedan.