Skip to content

Uppdatering rörande skadeläget

20 november 2018

Med anledning av den senaste tidens skadeproblematik i A-laget vill Katrineholm Bandy härmed räta ut några av de frågetecken som tidigare funnits.

Katrineholm Bandys A-lag har fått en relativt bra start på comebacksäsongen i Bandyallsvenskan, men har samtidigt drabbats av ett antal skador. Nedan följer en redogörelse för status på de skadade spelarna.

Henrik Karlsson: Målvaktsstjärnan tvingades utgå i den första halvleken av lördagens möte med AIK med en befarad ljumskskada och under tisdagen kom beskedet att det handlar om en allvarligare bristning. Läkarnas prognos är att "Henke" kommer att behöva rehabilitering i cirka tre månader.

– Det är klart att det är ett rejält avbräck för oss, men på något vis får vi ändå försöka vara glada över att det inte var värsta tänkbara scenario, att muskelfästet var avslitet. Nu ska vi göra allt i vår makt för att stötta och hjälpa "Henke" att komma tillbaka så snabbt och så stark som möjligt, säger sportchef Jonas Åkerström och berättar vidare om tankarna kring att ersätta Karlsson.

– Dels så känner vi oss trygga med Pontus Ekström i målet, men vi har även goda förhoppningar om att kunna ersätta "Henke" på ett bra sätt och där är givetvis dialogen med Eskilstuna BS kring Philip Zander (som redan står under ett samarbetsavtal med KB reds. anm.) första prioritet, men vi har även en del andra trådar som vi drar i för att säkra upp målvaktssidan ordentligt.

Jesper Ekström: Lagkaptenen har missat de senaste två matcherna på grund av axelproblem, men förhoppningen är att han relativt snart ska kunna vara tillbaka i spel. Nästa steg för hans del blir att testa spel med ett specialskydd som väntas komma inom kort.

Tobias Andersson: Missade lördagens match mot AIK på grund av känningar i en axel. Prognosen är i dagsläget något oklart, men förhoppningarna är att "Tobbe" ska kunna vara tillbaka i spel inom kort.

Viktor Gogman: Har varit borta från spel sedan försäsongen på grund av en ledbandsskada i foten och kommer inte att kunna spela under 2018. Det är dock ännu oklart om, och i så fall hur mycket, mer tid han kommer att behöva för att bli redo därefter.

För ytterligare frågor kring skadeläget (gäller press & media) hänvisar vi till sportchef Jonas Åkerström, 070-655 48 42, eller mediaansvarig Martin Gustafsson, 073-716 19 76.