Skip to content

Tung start på bortaturnén - "Det är då vi förlorar matchen"

24 november 2018

Det blev en tung start på helgens bortaturné för Katrineholm Bandy då Lidköpings AIK gick segrande ur lördagens batalj med 8-6 (2-2).

En intensiv helg med dubbla bortamatcher fick en jobbig start för Katrineholm Bandys del under lördagen då laget gästade Lidköpings AIK på Gamla Isstadion. Trots ledning mot slutet av en första, avvaktande och temposvag, halvlek så var det oavgjort i paus och direkt i den andra halvleken kom hemmalagets avgörande ryck.

En storspelande Johan Karlsson låg bakom det mesta för LAIK och 20 minuter in i den andra akten hade han och hans lagkompisar sett till att det stod hela 6-2 på tavlan. Gästerna blev därefter tvungna att chansa offensivt och trots att flera reduceringar hittade in bakom Andreas Erkenborn i hemmamålet så blev det ingen vändning. Den offensiva satsningen gav nämligen även hål bakåt och LAIK kunde tillslut vinna med 8-6.

– Vi börjar rätt så bra i första halvlek ändå tycker jag och vi har ju 2-2 i paus. Vi är inte helt nöjda med första, men sedan är det ju under första 20 i andra halvlek som vi tappar matchen och då får vi jaga resten, säger vänsterhalven Victor Nilsson.

Tränare Roger "Gubben" Carlsson var inne på ett liknande spår och menade att det var mycket eget slarv som gjorde att det inte gick vägen.

– På något mål tappar vi positionerna, vänder åt fel håll och sådana saker. På de andra två målen där så är det vi som har bollen och kan gå offensivt, men istället så tappar vi den. De var duktiga då, framförallt en mot en, och klev på bra, så det är där matchen går ur händerna på oss.

Fördelen med att förlora just en sådan här match är det kan gå snabbt att ta revansch på sig själva. Redan under söndagen väntar ny match då Åby/Tjureda står för motståndet strax norr om Växjö.

– Jag vill att vi slipar bort den här tveksamheten vi hade i början på matchen, där vi inte är med ordentligt samt de gånger som vi har lägen att sätta passningarna, men slår bort bollen istället, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det jag vill att vi tar med oss är att vi gör ett riktigt bra försök att gå iffatt och vi har bra möjligheter att komma ifatt. Vi ser återigen att när vi har stunder i matchen då alla är uppe i nivå så kan vi mäta oss med de här lagen, men om vi inte är det och om vi tappar några spelare som inte gör det de ska så blir vi straffade direkt.

Ett frågetecken inför söndagen är dock försvararen Joakim Olofsson. 29-åringen fick en smäll mot vaden i samband med en tackling och söndagsmorgonen får utvisa huruvida han kan spela matchen mot Åby/Tjureda.

Målskyttar KB: Linus Doktare 2, Fredrik Öjdahl, Robin Hellqvist, Niklas Eriksson, Olle Larsson.

Har ni inte möjlighet att vara på plats under söndagen så ser ni matchen, med start 14.00, i sin helhet på bandyallsvenskan.se. Skapa ett konto, skaffa ett abonnemang och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb för att stötta föreningen ekonomiskt samtidigt som ni får tillgång till samtliga allsvenska bandymatcher!

Dessutom kan ni, i vanlig ordning, se alla våra matcher, hemma som borta, på O'Learys i Katrineholm.

Video och intervjuer från matchen kommer senare under lördagskvällen…