Skip to content

Ny tung förlust - "Det kan inte fortsätta såhär"

25 november 2018

Det blev ingen rolig avslutning på bortaturnén för Katrineholm Bandy. Söndagens möte med Åby/Tjureda slutade nämligen med förlust 8-4 (4-1).

Efter lördagens 8-6-förlust mot Lidköpings AIK så hoppades Katrineholm Bandy kunna täta till defensiven och bärga två poäng borta mot Åby/Tjureda, men med två nytillskott på skadelistan (Joakim Olofsson och Pontus Ekström) visade sig uppgiften bli för svår.

Hemmalaget bjöd på sylvasst skytte signerat Filip Bringe (totalt fem mål) och när KB dessutom fortsatte på den inslagna vägen att ge bort alldeles för mycket bollar via felpassningar så blev uppförsbacken för brant. Offensivt skapade laget chanser och hade kunnat göra ytterligare något mål, men defensiven blev boven i dramat när helgen skulle summeras.

– Det säger sig självt. Vi släpper in för mycket mål för att kunna vinna matcher, så enkelt är det. Igår gjorde vi sex mål, idag gör vi fyra och då ska vi ha chansen att vinna matchen, men nu blir fokus till 250 000 procent att vi inte kan hålla på att släppa in mål som vi gör, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson irriterat och fortsätter:

– Det som jag kan bidra med är hur vi ställer upp laget och ibland funderar jag på om vi blir lite naiva, men samtidigt så släpper vi just nu in så otroligt mycket mål på att vi skänker bort bollar på fel ställen i parti och minut. Jag kan inte se hur vi ska kunna freda oss mot situationer när vi har brutit ett anfall, får bollen i egen ägo och slår den till fel person så blir det mål tillslut. Så enkelt är det. Vi måste göra någonting åt det för det kan inte bara fortsätta såhär.

Att en redan lång skadelista blev längre när Joakim Olofsson skadade sig under lördagens match och Pontus Ekström gjorde detsamma under söndagens uppvärmning gjorde inte heller saken lättare.

– Det spelar naturligtvis stor roll. Först och främst vill jag säga att ingen skugga ska falla över Philip Zander. Han gjorde vad som går att begära och de flesta av deras mål kan han nog inte ta, men skadeläget börjar bli mentalt jobbigt nu eftersom att det är så många som är borta. Dessutom när det är lite tyngre spelare som har varit med ett tag, som Jocke Olofsson, Jesper Ekström och Henrik Karlsson, så är det klart att det blir jobbigt mentalt för oss, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det är inga klagomål på det sättet på de som spelar. De gör sitt bästa, men om vi får med de här spelarna som kan hålla i lite och som är trygga med boll så kan ju vi få äga bollen mer under matcherna. Så det är klart att skadeläget spelar roll.

En annan som var frustrerad och besviken efter söndagens match var en av målskyttarna, Niklas "Messi" Eriksson.

– Det är jävligt tungt just nu faktiskt. Just att vi släpper in 16 mål på två matcher… Det är för mycket, så det känns tungt just nu, säger han och fortsätter:

– Det är inte så att vi viker ner oss idag eller inte kämpar defensivt utan de har bra utdelning och det blir tungt att gå ut i andra halvlek med 4-1 i arslet. Så är det ju.

Nästa helg väntar två nya chanser till poäng, men då hemma på Backavallen. Detta då Nässjö IF gästar under lördagen och Tranås BoIS under söndagen.

Målskyttar KB: Linus Doktare 2, Niklas Eriksson, Olle Larsson.

Gå in på bandyallsvenskan.se för att se helgens matcher i repris eller för att hitta highlights från matcherna.

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.