Skip to content

KB-spelare till historiskt VM - "Det kommer bli mäktigt"

18 januari 2019

För första gången någonsin ska Storbritannien spela bandy-VM och när mästerskapet drar igång i Trollhättan/Vänersborg på måndag så finns Katrineholmssonen Alex Ward med i det brittiska laget.

Det är en historisk VM-turnering som drar igång i Trollhättan/Vänersborg på måndag då självaste Storbritannien gör sitt absolut första världsmästerskap någonsin. Så sent som i augusti i fjol fattades ett beslut att dra igång ett brittiskt bandyförbund och sedan dess har jakten på spelare med brittiskt påbrå varit intensiv. En av dessa fanns i Katrineholm och spelar till vardags i Katrineholm Bandys U-lag - Alex Ward.

– Jag vaknade på min födelsedag och såg att jag hade fått ett meddelade (från Ljusdalsspelaren Mattias Blom som arbetade med rekryteringen reds. anm.), men jag tänkte bara att "det här måste vara ett skämt". Det fanns inte en chans att någon bara skulle skriva sådär och fråga "ska du vara med på VM?", säger Ward med ett skratt.

Sant var det dock och nu ser 18-åringen fram emot att få dra på sig landslagströjan och samtidigt vara med om ett rejält häftigt äventyr med en helt ny grupp spelare.

– Vi kommer ju att gå från att alla inte riktigt känner alla till att bygga ihop ett lag där alla accepterar alla och vi kommer att få ihop det. Det kommer att bli en väldigt rolig resa just eftersom ingen riktig känner någon annan och eftersom vi kommer att bli bra kompisar på kort tid. Det kommer bli jättekul!

Storbritannien ställs i gruppspelet mot Lettland, Kina, Somalia, Slovakien och Japan.

Läs allt om VM-spelet på mästerskapets officiella hemsida!

Se hela intervjun med Alex Ward i spelaren ovanför artikeln.