Skip to content

KLART: Mårten flyttas upp i A-laget

22 januari 2019

Tidigare under säsongen gjorde 34-årige Mårten Grönvall (fd. Andersson) succéartad comeback på bandyplanen då han gjorde hattrick i sin första match med U-laget i Division 1. Nu står det klart att den välmeriterade stjärnan flyttas upp i A-laget.

Efter att tidigare i karriären ha varit en bärande spelare i det Katrineholm Bandy som tog sig hela vägen upp i Elitserien 2009 och som på senare år även har kvalat till högsta serien vid ett flertal tillfällen så står det nu klart att 34-årige Mårten Grönvall (fd. Andersson) återigen är redo att spela allsvensk bandy.

Under tisdagen blev det klart att klubbikonen, som gjort 99 mål på 131 tävlingsmatcher för klubben sedan 2009, tar klivet upp från U-laget i Division 1 för att tillbringa resten av säsongen med A-laget i Bandyallsvenskan.

– Det känns jättebra att få in Mårten i A-laget under en väldigt viktig säsongsavslutning. Det är en rutinerad spelare som gång på gång visat vad han kan göra på den här nivån och när vi dessutom pratar om en spelare som stora delar av gruppen känner och uppskattar så är det enkelt att konstatera att vi verkligen ha velat få till den här lösningen. Rent sportsligt så är det klart att det också är ett viktigt offensivt tillskott när vi snart tappar Niklas Eriksson, säger sportchef Jonas Åkerström.

Håll utkik på sajten för en intervju med Mårten själv inom kort.