Skip to content

Ljusdal bjöd KB på bandylektion på IP

26 januari 2019

Ibland finns det dagar och matcher där ingenting stämmer för egen del samtidigt som motståndarna briljerar. Lördagen på Ljusdals IP blev precis en sådan dag.

Efter fem timmars bussresa upp till Ljusdal under lördagen möttes Katrineholm Bandy av ett kraftigt snöfall och dessvärre var det inte bara snöflingarna som föll på IP den här dagen. Det gjorde även gästerna.

I de speciella förhållandena var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt och lyckades hitta en fin kombination av längre bollar och bra fart längs isen. "De tre musketörerna" (Misha Svechnikov, Olle Sundin och Marcus Wikman), som tv-kommentatorn Robin Mårtensson kallade dem, hade stor uppvisning och när det finns målskyttar som Jonas Pettersson att spela fram till så var saken relativt enkel för hemmalaget.

Gästerna hade stora problem att få stopp på de gulklädda högt upp i banan och försvarslinjen fick jobba oerhört hårt mot rättvända hemmaspelare som kom i våg efter våg, något som också syntes på resultattavlan. 6-2 i paus blev tillslut hela 13-3 och även om Katrineholmsspelarna inte visade sig från i närheten av sin bästa sida var det bestående intrycket att Ljusdal levererat på en nivå som definitivt var elitseriemässig.

– Vi är inte där riktigt och "sitter väl lite kvar på bussen", men samtidigt så möter vi ett väldigt bra lag. De är numret större i allting idag. De samlar ihop oss och sätter de ut eller över bollen och vi hinner inte dit helt enkelt. Vi fick stryk mot ett bättre lag, så enkelt är det, konstaterar tränare Roger "Gubben" Carlsson.

"Gubben" resonerar länge och väl kring vad som gick fel i spelet och vad som gjordes från sidan för att försöka förändra matchbilden under tiden, men därefter var det bara att konstatera att detta var 90 minuter bandy att glömma och lägga bakom sig.

Nu väntar istället två veckors träning innan nästa tuffa bortamöte i Bandyallsvenskan, mot AIK, och "Gubben" tror att det är positivt för laget att få så lång tid på sig att förbereda sig inför den matchen.

– Det är ju bara att titta i tabellen så ser man ju att det inte är ett så mycket sämre lag det och det är många duktiga spelare där också, så just nu så tror jag att det är ganska bra att det är ett tag till den matchen. Nu kan vi prata ihop oss lite, träna på saker och ting och få förbereda oss i lugn och ro, för jag tror att vi behöver förbereda oss riktigt ordentligt inför den matchen, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det gäller ju även matcherna därefter mot Västanfors och Peace & Love. Det gäller att vi är på tårna. Vi har tre möjligheter kvar nu och det gäller att vi tar så många som möjligt av dem. Så personligen tror jag att det är bra att vi får två veckor på oss nu.

Se hela lördagens match i repris här >>>

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan (pga internetproblem dröjer dessvärre uppladdningen av intervjun, men den dyker upp här nedan snarast).