Skip to content

KB kvalklara efter storseger

23 februari 2019

Katrineholm Bandy är klara för kval till Bandyallsvenskan efter att på egen hand ha löst uppgiften under lördagen och besegrat Peace & Love City med klara 4-8 (2-4).

Förutsättningarna var enkla. Poäng borta mot Peace & Love City under lördagen och Katrineholm Bandy skulle få chansen att rädda säsongen via kval. En uppgift som laget tillslut klarade utan några större problem.

Redan I den andra matchminuten kunde Linus Doktare ge gästerna ledningen med 1-0 på hörna och trots att Kevin Brown kvitterade till 1-1 några minuter senare så syntes det att det bara var ett av lagen som hade något att spela för, rent tabellmässigt. När dessutom Fredrik Öjdahl smällde in seniorkarriärens första(?) hörna fram till 2-1 så var ledningen återtagen.

– Jag undrar om det någonsin har hänt tidigare i seniorsammanhang, men den satt ganska bra, skrattar “Löjjan” och fortsätter:

– “Putte” Nilsson höll i hörnträningen igår och de satt bra då också, så det var Patriks förtjänst.

Hörnskyttet har varit ett stående problem under säsongen, men efter när även Olle Larsson fick näta i spelformen så var islossningen total.

Hemmalaget hade dock inte gett upp helt och skyttekungen Christian Frohm reducerade till 3-2 i den 27:e matchminuten, men det var trots allt bortaledning i halvtid. Detta efter att Fredrik Öjdahl gjort sitt andra mål i matchen fram till 2-4 i den 36:e minuten.

– Det är väl “Jeppe” (Ekström reds. anm.) som sätter ut den i sida och jag lägger en tunnel tror jag. En klassisk isare. Det är väl mer min typ av mål, flinar Öjdahl.

Samtidigt som KB spelat till sig en tvåmålsledning så hade Gripen Trollhättan gjort samma sak nere i Tranås, vilket gjorde att det krävdes dubbla vändningar i den andra halvleken för att Katrineholm skulle riskera att åka ur serien.

Men några vändningar kom aldrig. I den andra halvleken på Tunets IP var det Katrineholm som såg till att kontrollera händelserna och efter fyra raka mål (Linus Doktare, Linus Bodeström, Linus Doktare igen och Jesper Ekström) så kunde de tiotalet tillresta supportrarna andas ut. Säsongen tog inte slut under lördagen utan nu väntar ett spännande kvalspel för att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Det känns riktigt skönt. Vi spelar riktigt bra bandy idag, gjorde det enkelt och släppte bollen till varandra så vi fick upp ett bra passningsspel med bra fart under skridskorna tycker jag. Det var riktigt kul idag, konstaterar tremålsskytten Linus Doktare.

Med start kommande fredag väntar nu ett intensivt kval med sex matcher på 13 dagar mot Tjust Bandy (segrare i Division 1 Södra), Mölndal Bandy (Västra) och Nitro/Nora BS (Östra).

– Det är första gången vi kvalar neråt, men det är ju samma förutsättningar som vid kval uppåt. Det är bara att försöka göra det bästa av det, att spela så bra bandy som möjligt och försöka vinna matcherna, säger Doktare.

Se highlights från lördagens match I spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Fredrik Öjdahl och Linus Doktare nedan.