Skip to content

KB imponerade mot Tjust - "Har skaffat oss ett perfekt läge"

5 mars 2019

Katrineholm Bandy har kopplat grepp om en allsvensk plats till nästa säsong. Detta efter en imponerande 8-3-seger (3-0) hemma mot Tjust Bandy under tisdagen.

Tisdagskvällen var något av ett vägskäl för Katrineholm Bandy i det allsvenska kvalet. Vid förlust skulle laget ha rejält med press på sig inför de avslutande tre matcherna, varav två på bortaplan, men vid seger skulle chanserna till säkrat kontrakt se mycket goda ut. Det blev det sistnämnda.

Hemmalaget kanonform på hörnor visade sig redan i den 7:e matchminuten då Mårten Grönvall smällde in 1-0 och därefter fick defensiven briljera. Tjust letade febrilt efter bra lägen att lyfta längre bollar, men tvingades allt som oftast vända om utan resultat. Faktum är att gästerna knappt hade ett avslut på mål under matchens första halva och det samtidigt som hemmalaget var sylvassa när tillfälle väl gavs.

Halvtidssiffrorna skrevs till 3-0 och när lagkapten Jesper Ekström satte sitt andra mål för kvällen fram till 4-0 i början av den andra halvleken så såg det mesta ut att gå vägen.

Tjust fick chansen att ta sig in i matchen via Aleksandr Sannikovs 4-1-mål några minuter senare, men när Mårten Grönvall petade in en hörnretur bara minuten senare så visade det sig bli helt matchavgörande.

Efter att samme Grönvall utökat till 6-1 från straffpunkten så lyckades gästerna visserligen reducera två gånger om, men någon riktig nerv fick aldrig matchen. Katrineholm vann tillslut med 8-3 bland annat efter att Jesper Ekström fullbordat ett hattrick och nu kan seger borta mot Tjust på fredag räcka för att säkra ett allsvenskt kontrakt till nästa säsong.

– Jag kan inte vara annat än helnöjd. Laget fungerade gnisselfritt under inledningsakten, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson till Katrineholms-Kuriren och fortsätter:

– Den här segern satt fint. Nu har vi skaffat oss ett perfekt läge inför fortsättningen. Nu har vi skaffat oss rett moraliskt övertag och kan vi upprepa den här insatsen så kanske vi kan säkra en allsvensk biljett redan innan helgen.

På grund av tekniska problem så kan vi dessvärre inte erbjuda några videointervjuer efter tisdagens match.

Se tisdagens match i repris >>

Se highlights från tisdagens seger i spelaren ovanför artikeln.

Fredagens bortamöte med Tjust Bandy kommer även det att direktsändas på bandyallsvenskan.se och på O'Learys i Katrineholm.