Skip to content

Första chansen att avgöra - "Vi måste vara ödmjuka"

7 mars 2019

Katrineholm Bandy kan under fredagen bli klara för spel i Bandyallsvenskan nästa säsong, men för att det ska bli verklighet så vet Roger "Gubben" Carlsson vad som krävs.

Efter att ha tagit fem poäng av sex möjliga i kvalets tre första matcher så står nu Katrineholm Bandy inför möjligheten att redan under fredagen säkra en plats i Bandyallsvenskan nästa säsong. För att så ska bli fallet så krävs seger borta mot Tjust samtidigt som Mölndal inte vinner hemma mot Nitro/Nora, men trots en relativt behaglig resa hemma mot Gamlebylaget i tisdags så vet tränare Roger "Gubben" Carlsson vad som kommer att krävas under fredagen.

– Det är så att när man gör bra matcher så gäller det att förstå varför matchen ser ut som den gör. Vad gjorde vi i tisdags? Vart fick vi Tjust någonstans? Fick vi dem dit vi ville? Fick vi våra bollar dit vi ville? Fick vi ner dem dit vi ville i defensiven? Helt enkelt att förstå det, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det viktigaste när man har gjort en bra insats och ska försöka upprepa den är att man är ödmjuk inför den. Vi kan inte gå ut och tro att det kommer att se ut likadant. Det kan finnas en bra möjlighet att det gör det, men då måste vi göra det vi ska göra och vara ödmjuka inför jobbet och inför uppgiften överhuvudtaget.

Coach Carlsson är dessutom tydlig med att han inte på något sätt räknar med att motståndarna från Västervikstrakten kommer att bete sig likadant hemma på Tjustvallen som de gjorde på Backavallen i tisdags.

– Jag tror att det kommer att bli lite mer intensivt eftersom att banan där nere är lite mindre än Backavallen. Det gör ju att det blir lite närmare till saker och ting. Jag gissar dessutom lite på att de kommer att försöka ligga lite närmare oss, så att de kommer med lite mer defensivt och kanske kan erövra boll lite tidigare. Det är ju dock bara vad jag gissar. Jag har ju inte en aning om vad de gör egentligen, skrattar han.

Truppen till fredagens match är densamma som har spelat de inledande tre kvalmatcherna, vilket innebär att följande 16 spelare får chansen: Philip Zander, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Markus Hast, Olle Larsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Mårten Grönvall, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Har ni inte möjlighet att ta er ner till Gamleby under fredagen så sänds matchen på bandyallsvenskan.se och på O'Learys i Katrineholm. Oavsett vart - se matchen och heja fram oss till seger!

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln!