Skip to content

KLART: Heurlén blir ny assisterande tränare

9 september 2019

Katrineholm Bandy har gjort klart med ett nygammalt ansikte som assisterande tränare till Roger "Gubben" Carlsson den kommande säsongen. Detta i form av målvaktsikonen Anders Heurlén.

Följare av och spelare i Katrineholm Bandys A-lag får den här säsongen ett gyllene tillfälle att bli ännu bättre på att förstå stundtals obegriplig östgötska. Detta då ledarstaben nu utökas och Norrköpingssonen Roger "Gubben" Carlsson får sällskap av Motalafostrade Anders Heurlén som assisterande tränare.

44-årige Heurlén har tidigare varit målvakt på elitnivå i bland annat Katrineholms SK och var även en av tre tränare som ledde KB till den allsvenska seriesegern säsongen 2014/15. Efter några år utanför föreningen är han nu dock äntligen tillbaka i rött och blått.

– Det känns såklart väldigt bra att vi har fått möjligheten att välkomna Anders tillbaka in i föreningen och i arbetet med vårt A-lag. Det här är en pusselbit som vi har saknat under en längre tid, vilket givetvis gör känslan ännu bättre, säger sportchef Jonas Åkerström.

– Vi har arbetat länge för att få tillbaka Anders. Han känner många av killarna sedan tidigare och har själv både spelat på högsta nivå och tagit den här föreningen till en allsvensk serieseger som tränare, så det är ingen rookie vi får in. Att han och “Gubben” dessutom känner varandra sedan tidigare ser vi som ett stort plus, då det minskar risker så som långa startsträckor och missförstånd.

Heurlén själv ser många intressanta utmaningar med den nya tränarrollen, men det faller sig även naturligt att han blickar lite extra mot målvaktstrion.

– Jag fick en liten förfrågan redan innan sommaren ifrån Jonas (Åkerström, sportchef reds. anm.) och sedan har det väl växt fram lite att jag faktiskt är sugen på att hoppa på igen. Jag känner ju “Gubben” sedan tidigare också, så jag vet ju ungefär hur hans filosofi och ledarskap ser ut och det passar mig väldigt bra. Sedan är det klart att det blir lite extra spännande att se vart vi kan ta vägen med den kommande hallen och de nya förutsättningarna de innebär på sikt, säger Heurlén och fortsätter med att beskriva sin nya roll:

– Dels så kommer jag ju att kunna arbeta lite extra med målvakterna, ha lite koll där och försöka utveckla dem så mycket det går, men lika mycket ska jag ju fungera som ett allmänt bollplank till “Gubben”. Det är säkert bra för honom att få in ytterligare en person som han kan bolla idéer och tankar med.

– Det är ett gäng spelare kvar sedan senast jag var här, men det är lite nytt också. Det är kul att se att det fortsätter att komma upp lite yngre underifrån. Även målvaktssidan ser ju väldigt intressant ut tycker jag. Jag har ju jobbat med Henke (Karlsson) tidigare och jag tror att Pontus (Ekström) var uppe och gjorde ett par träningar med oss redan då, men varken honom eller Philip (Zander) har jag stenkoll på idag, så det ska bli väldigt spännande att börja jobba med dem.

Katrineholm Bandy välkomnar gladeligen Anders tillbaka till föreningen. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2019/20.