Skip to content

Information angående U-laget 2019/20

17 september 2019

Katrineholm Bandy meddelar under tisdagen att föreningens U-lag har dragit sig ur spel i Division 1 Östra säsongen 2019/20 för att istället spela i Division 2 Mellansverige.

Efter att möte med spelartruppen i förra veckan, där fina 16 av 20 spelare deltog, enades Katrineholm Bandy som förening och U-laget att kommande säsong inte ska tillbringas i Division 1 Östra. Den gemensamma bedömningen är att det unga laget mår bättre av att tillbringa säsongen 2019/20 i Division 2 Mellansverige.

Föreningen vill bestämt förneka att detta beslut skulle innebära någon form av steg tillbaka för seniorverksamheten eller att det skulle saknas spelare som vill representera klubben. Det rör sig enbart om en anpassning till rådande sportsliga situation. Det har aldrig varit föreningens avsikt att komma med denna typ av besked såhär nära inpå säsongsstart och vi är tacksamma över att våra önskemål gått att genomföra.

I Division 2 Mellansverige kommer laget att ställas mot Tranås BoIS, Derby/Linköping BK, Borgia/Norrköping BK, Åtvidabergs BK, Nitro/Nora BS och Örebro/Wadköping BK.

Mer information om U-lagets kommande säsong, spelartrupp och dylikt kommer inom kort på katrineholmbandy.se.