Skip to content

Jeschinsky om ÖSK: "Jag har stenkoll på dem"

21 september 2019

Att glida in på Behrn Arenas is har många av Katrineholmsspelarna gjort otaliga gånger, men ingen lika ofta som Jimmy Jeschinsky. Nu längtar försvarsklippan efter att få möta sitt gamla lag i hans gamla hemmaborg.

När Katrineholm Bandy under söndagen gästar Örebro SK i Allsvenska Supercupen är det inte bara tal om ett klassiskt rivalmöte. Det är tal om en chans för en 24-årig försvarare från Bollnäs att visa sina gamla lagkompisar vart skåpet ska stå.

– Jag tänkte faktiskt på det idag att jag måste byta om i bortalagets omklädningsrum. Det är en lite konstig känsla, men det ska verkligen bli jätteroligt att få möta alla gamla lagkompisar. Jag har jättebra kontakt med många av dem dagligen och det ska bli jätteroligt att glida in där i Katrineholmströjan och göra en bra match, säger Jimmy Jeschinsky.

Jeschinsky fick, efter fem säsonger i ÖSK-tröjan, inget nytt kontrakt av närkingarna efter förra säsongen och valde istället spel med rivalerna Katrineholm. Där har han nu gjort sina första matcher i den rödblåa tröjan och känner sig positivt överraskad över hur bra det känns.

– Det har känts mer positivt än vad jag hade vågat hoppas på. Jag har en bra känsla och det har varit positivt med allt från killarna i laget, tränarna och allt vad det heter. Jag tycker det är väldigt roligt att åka ner och träna och spela matcher, säger han och fortsätter:

– Samarbetet mellan oss där bak har blivit bättre och bättre. Ju mer vi spelar desto mer kommer det upp detaljer om hur de vill ha det och hur jag vill ha det. Vi har hittat lite lösningar på de bitarna och likaså med ytterhalvor och målvakter, så det är på gång i alla fall.

I förra helgens 4-4-möte med IK Tellus fick Jeschinsky spela libero för första gången i KB-tröjan. En position han inte är van vid, men som han längtat efter att få prova på.

– Jag är inte jättevan vid det, men jag har alltid känt att det hade varit kul att få det förtroendet, att testa på det och se vart det kan leda. Det här är väl början på det. Det kändes bra förra matchen och det fungerade bra över hela banan, vilket gör min uppgift lite enklare längst där nere också när allting kuggar i.

Av förklarliga skäl är söndagens motståndare några som Jimmy har bra koll på. Kunskap som han hoppas få nytta av i matchen.

– Det är ju inte jättemånga nya i ÖSK, så jag har ju givetvis bra koll på vad de vill åstadkomma. Jag är lite förberedd på vad som komma skall, hur de agerar både som individer och som lag.

– När Örebro är bra så är nästintill alla delaktiga i spelet och de blir ett hot över nästan hela banan. De går ofta i rätt läge och det gör ingenting om de håller i boll ett tag, så det är nog jobbigt att vara motståndare och att möta dem när de får till det. De har ett jättebra lyftspel också, så det blir tufft för mig att jobba emot. Samtidigt så har ju alla lag sin akilleshäl, så vi måste ju försöka hitta deras, fortsätter han.

Under söndagen räknar han även med att dela med sig av sina bästa tips och tricks till tränare och lagkompisar.

– Vi ska prata mer om det på söndag innan matchen, men det är klart att jag kommer få dela med mig av det jag vet om Örebro. Hörnskytte och sådant har jag ju stenkoll på (skratt).

Matchtruppen mot Örebro SK: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Söndagens match i Behrn Arena startar 14.30 och om ni inte har möjlighet att vara på plats så följs matchen bäst via elitrapport.se.