Skip to content

Svag insats i rivalmötet - "Inte med för fem öre"

22 september 2019

Nej, det blev inget roligt klassikermöte med Örebro SK i Allsvenska Supercupen för Katrineholm Bandy. Söndagens drabbning i Behrn Arena slutade med klar 9-3-seger (4-0) för hemmalaget.

Efter att ha tagit ett stort steg framåt spelmässigt förra helgen (4-4 mot IK Tellus) så var det som om Katrineholm Bandy kom på sig själva med att ha tagit minst två steg tillbaka under söndagen. Bortamötet med Örebro SK föregicks av positiva tongångar, men när väl domare David Eneland blåste igång klassikermötet så såg det bara ut att vara hemmalaget som hade kul.

Gästerna fick inte gång varken bolltempo, defensiv eller passningsspel och mot ett så pass skickligt lag som ÖSK så straffar sig sådant per omgående. Hemmalaget hittade fram via spelytor centralt i banan, längre bollar och fasta situationer samtidigt som sörmlänningarna desperat försökte hitta en vägvinnande metod, men det var helt enkelt en sådan dag.

Efter 4-0 i paus kunde närkingarna fortsätta tugga på i den andra halvleken och det skulle dröja fram tills bara kvarten återstod och resultattavlan visade 7-0 innan KB hittade rätt. Joakim Olofsson smällde in en vänsterhörna innan Linus Doktare tog tillvara på en hörnretur två minuter senare, men något hopp om att göra match av det tändes aldrig.

Slutresultatet skrevs tillslut till 9-3 efter att Linus Doktare fått göra sitt andra mål i matchen i den 82:a minuten på ett bra skott i vänsterläge, men analysen efteråt bestod helt ärligt av ett stort minustecken.

– Det gick undan idag. Vi hänger inte med för fem öre och de är snäppet vassare än oss på alla positioner. Vi är inte riktigt där, säger Joakim Olofsson och fortsätter:

– Vi fick stora problem när de klev upp på oss och då började vi ge bort bollarna. Vi blev livrädda så fort vi såg dem.

Går det att säga vad det beror på att ni inte alls kommer in i matchen från start?

– Vi ger inte oss själva några alternativ i början. Vi åker upp och sedan vänder vi ur på egen planhalva och slår bollen till motståndarna i princip. Då får vi det jobbigt därbak.

"Jocke" betonar att laget uppenbarligen försökte justera saker och ting allt eftersom, men att det helt enkelt inte gick vägen.

– Det är svårt, men i halvtid pratar vi om att vi inte ska vända ur lika mycket, utan gå istället och kanske vända ur på deras planhalva så vi inte sätter oss i skiten. Vi försöker göra det så enkelt som möjligt i andra halvlek för att minimera misstagen. Vi lyfter lite på dem och försöker få bort bollen från eget mål, säger han.

Samarbetet mellan honom själv, backkollega Viktor Gogman och liberon Jimmy Jeschinsky andades optimism efter förra helgens match, men även där blev det grus i maskineriet under söndagen.

– Det fungerar väl sådär idag, men det gäller över hela banan. Jag tycker att vi har ett bra tugg där nere i alla fall och försöker, men det känns som att de kommer överallt, konstaterar Olofsson.

Nästa helg väntar den avslutande gruppspelsmatchen i Allsvenska Supercupen borta mot Nässjö IF och tills dess finns en hel del bitar att jobba med på träningarna.

– Vi måste få bort alla individuella misstag först och främst. Sedan måste vi få upp skridskoåkningen, passningarna, mottagningarna och hitta våra egna spelare helt enkelt. Då kommer det gå mycket fortare.

Alltihop med andra ord.

– Ja, exakt (skratt).