Skip to content

Ekholm får chansen från start - "Har rätt stuk"

28 september 2019

När Katrineholm Bandy under söndagen avslutar gruppspelet i Allsvenska Supercupen borta mot Nässjö IF så är den stora rubriken att 16-årige Olle Ekholm får chansen från start.

Inför säsongen valde Katrineholm Bandy att skriva ett långt ungdomsavtal med 16-årige Olle Ekholm i syfte att ge honom chansen att börja träna med A-laget. Den chansen har talangen från Julita tagit och efter att ha fått en del speltid i tidigare matcher så väljer nu tränaren Roger "Gubben" Carlsson att starta med Ekholm i söndagens cupmöte med Nässjö IF.

– Han har rätt stuk. Han har bra skridskoåkning, han har bra bollbehandling och sådär. Det han behöver ha nu är en helsikes massa matcher i sina unga ben så att han får rutin. Han måste få vara med på den här nivån för att lära sig hur snabb man måste vara i beslutsfattandet och sådana saker, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det syns att killen har kvaliteter. Det är inget snack om det och det som har gjort att han får spela från start är ju helt enkelt att han har varit tillräckligt bra. Jag tycker att jag ser saker som kan bli väldigt bra i framtiden, men då måste han ju få spela. Det går ju inte att sitta på bänken och utvecklas.

Utöver satsningen på unge Olle Ekholm så tvingas "Gubben" dessvärre även göra en del mindre frivilliga förändringar.

– Jocke (Olofsson) är dessvärre skadad. Det gör att Lars Larsson kommer att få spela back och sedan kommer Philip Zander in i mål, vilket varit bestämt sedan tidigare. August Andersson-Rask kommer tillbaka in i laget och så kommer Olle Larsson ta ett kliv upp i banan från halv till mittfält, säger tränaren.

Någon större fara med 30-årige Olofsson ska det dock inte vara.

– Han slog i baksidan av låret på träningen i måndags, så det är bara en ren försiktighetsåtgärd att han inte spelar i helgen.

På de fyra matcher som laget spelat hittills under försäsongen har det totalt blivit 23 insläppta mål. Ett facit som tydligt indikerar att saker och ting måste fortsätta slipas på framöver.

– Vi måste komma närmare varandra. Det är för långt emellan oss, både i djupled och sidled, och sedan släpper vi även in en del mål på grund av att vi har en dålig offensiv ibland. Det är fokus på att vi ska komma närmare varandra och spela ett rakare spel. Vi kan inte hålla på och göra en massa grejer långt ner på egen planhalva, göra misstag och bli straffade. Vi måste komma upp i banan och spela på mittplan och framåt, säger "Gubben".

Matchtruppen mot Nässjö IF: Philip Zander, Pontus Ekström, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, August Andersson-Rask, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Söndagens match startar redan klockan 12.30 och om ni inte är på plats så följs den bäst via Elitrapport.se.