Skip to content

Samuelsson närmar sig formtoppen - "Kurvan pekar uppåt"

9 oktober 2019

Katrineholm Bandy är inte längre segerlösa under försäsongen. Detta då Borlänge Bandy slogs tillbaka med 7-1 (4-0) under söndagen.

Efter att ha blandat högt och lågt prestationsmässigt följde Katrineholm Bandy upp den överlag starka insatsen nere i Nässjö förra helgen med att besegra Borlänge Bandy under söndagen. Motståndarna från Dalarna har tappat en uppsjö starka spelare jämfört med förra säsongen och det märktes på matchbilden.

– Vi försvarade oss bra och det kändes som att de aldrig kom till något riktigt bara anfall. De trillade lite boll på egen planhalva, men sedan kunde vi träna lite mer på vårt offensiva spel och få känna lite mer på bollen än vad vi har gjort i de tidigare matcherna. Vi hittade en hel del bra kombinationer, säger Marc Samuelsson.

Offensivt tog det drygt 20 minuter innan KB skulle få utdelning, men när det väl var dags så var det de offensiva stjärnorna som klev fram. Niklas Eriksson och Linus Doktare satte fart på produktionen innan Joakim Olofsson och ett självmål såg till att det var 4-0 i paus.

I den andra halvleken blev det så tillslut också dags för Marc Samuelsson att presentera sig på allvar i KB-tröjan. Först assisterade nyförvärvet Niklas Eriksson till 5-0-målet innan han själv satte sitt första mål för klubben fram till 6-0. Matchen slutade tillslut 7-1 efter att även Oscar Larsson (eller var det Robin Hellqvist?) blivit målskyt och att det var skönt att vinna igen gick inte att ta miste på.

– Ja, det kändes ju som att det behövdes (skratt). Det var fan på tiden! Det var väl kanske inte det starkaste motståndet vi mötte, men vi behövde det här för självförtroendet, säger Samuelsson och fortsätter:

– Det betyder mycket för oss som lag och det är bra att vi har haft ett ganska varierat motstånd under försäsongen så att vi verkligen har fått öva på alla bitar i spelet. Nu känns det som att vi har hittat något i försvarsspelet som vi verkligen kan jobba vidare på. Vi provade lite olika saker i de första matcherna, men på sistone har vi gått efter samma principer oavsett motstånd och det blir bättre och bättre.

Stockholmaren medger också att det var skönt för honom själv att få bli målskytt igen.

– Det är klart att det var skönt att äntligen få sätta den. Det var väl på tiden (skratt). Jag har haft en hel del lägen i de tidigare matcherna, men det har inte riktigt gått vägen, så det är klart att det som forward var skönt att få göra mål, säger han.

– Jag fick en passning ute vid sargen som jag hämtade upp vid ena hörnflaggan och dribblade mig in mot mitten av deras straffområde. Jag tog väl skottet precis utanför straffområdet och den gick in.

Efter en anpassningsperiod menar nu 27-åringen att formkurvan pekar stadigt uppåt.

– Det tar alltid tid att komma in i ett nytt lag och i deras sätt att spela. Det gör det alltid och för egen del känns det verkligen som att formkurvan pekar uppåt nu. Det har känts bättre och bättre under de senaste veckorna och nu känns det som att jag är igång ordentligt. Det är alltid lite sådär i början, men nu börjar det kännas riktigt bra med allt från staden, bandyn, jobbet och familjen. Allting är på plats så nu kanske det lossnar ute på isen också.

Redan till helgen är Katrineholm Bandy i farten igen då laget gästar de allsvenska nykomlingarna UNIK i Relitahallen under söndagen.