Skip to content

Bortdömt mål fällde KB mot Boltic

21 oktober 2019

Söndagens möte med IF Boltic i ABB Arena blev en jämn och länge oviss historia, men där värmlänningarna tillslut vann med 4-5 (1-2).

Förra säsongens enda möte mellan Katrineholm Bandy och IF Boltic slutade 6-6 på Tingvalla och när lagen möttes i ABB Arena, Västerås, under söndagen så var jämnt och ovisst fortfarande nyckeord.

Det dröjde nästan en halvtimma in på den första halvleken innan Jonas Wennerström kunde spräcka målnollan för värmlänningarna, men sju minuter senare presenterade sig Eric Lisell på nytt i Katrineholmströjan. Motalalånet svarade för en fin genomåkning, ett fint avslut och överlag en insats som lovar mycket gott inför framtiden.

– Eric är en fantastiskt duktig bandyspelare. Han bidrar med mycket fart och har en bra speluppfattning, så det är ett stort lyft för oss att vi fått in honom, konstaterar lagkompisen Niklas Eriksson.

Kort efter kvitteringsmålet så började KB-lägret dock lägga allt mer energi på ett samtalsämne som fick får anledning till att återkomma till senare i den här texten - nämligen domarna. Detta då Joakim Olofsson utvisas för sabotage i avgörande läge när han ut vid ena sargen tar ner ett Boltic-lyft i brösthöjd. Ett numerärt överläge som motståndarna givetvis också utnyttjade och kunde gå till pausvila i 1-2-ledning.

I den andra halvleken dröjde det inte länge innan Eric Lisell spelade en avgörande roll igen. Detta då han assisterade Niklas Eriksson fram till 2-2, men att gå därifrån till att ta ledningen var ingenting som de rödblåa lyckades med denna söndag. Istället tog Boltic snabbt ledningen igen, Niklas Eriksson kvitterade på nytt, innan Boltic ännu en gång drog ifrån.

Med kvarten kvar och underläge 3-5 tog tränare Roger "Gubben" Carlsson en timeout för att hitta en slutforcering och visst kom den. Linus Doktare reducerade på hörna med mer än tio minuter kvar och precis i slutminuterna kvitterade Eric Lisell till 5-5 - trodde alla.

Köpingssonen hade tagit bollen från 15 meter utanför offensivt straffområde och sedan åkt runt halva Boltic-laget för att därefter skjuta in den i mål via målvakten Max Sundelius, men den ena assisterande domaren viftade avvärjande. Han menade att målet var offside.

Stor förvirring uppstod, men tillslut framkom att domaren ansåg att det varit Marc Samuelsson, som befanns sig mer än ett par meter från bollen, som gjort målet i offside-position. En motivering som fick det att ryka ur öronen på anfallaren.

– Han menar att det är jag som gör målet, men jag är ju inte ens nära. Jag förstår ingenting, sade en frustrerad Samuelsson efter matchen.

Efter det lyckades Boltic hålla undan och vinna med 4-5, men trots förlusten så menar Niklas Eriksson att laget fortsätter att ta bra kliv framåt inför seriestarten den 2 november.

– Det är jäkligt tråkigt att förlora. Jag tycker att det är en jämn match, men jag tycker att vi har minst lika mycket chanser som dem. Det känns lite orättvist. Kryss kanske hade varit bäst, säger han.

– Vi gör det lite enklare och krånglar inte till det fullt så mycket. Vi märker ändå att mot såhär skridskoskickliga lag så kostar det när vi missar bollar, men det som är lite dåligt är väl att vi inte riktigt har koll på deras djupledsspel. Det är väl fyra djupledsbollar som de gör mål på tror jag.

"Messi" menar att det inte är något fel på det offensiva spelet - fram till avsluten.

– Vi skapar bra med målchanser i första halvlek har vi ju betydligt fler målchanser som vi borde förvalta bättre, så är det. Jag har väl en eller två som borde sitta och “Limpo” (Linus Doktare reds. anm.) har en som går stolpe-stolpe. Jag vet inte när det hände senast (skratt). Det är lite oflyt, men samtidigt så kan vi inte skylla på det. Vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen, säger han.

Vad behöver hända härifrån fram till seriepremiären mot Kungälv om mindre än två veckor?

– Det handlar nästan bara om detaljer. Vi måste kliva dit i duellerna och få dit bollarna. Spelmässigt tycker jag att vi gör en bra match mot Boltic, men det är detaljer i backlinjen och det är detaljer för oss offensiva spelare. Det är mycket saker som är upp till varje enskild person att ta ansvar för, säger Eriksson, som även ser fram emot att snart få börja träna och spela hemma på Backavallen.

– Ja, det ska bli skönt att slippa åka hit (skratt).