Skip to content

Bandyallsvenskans spelprogram är fastställt – starkt samarbete mellan klubbarna

12 juni 2020

Lördag 31 oktober inleds Bandyallsvenskan och den sista omgången avgörs lördag 27 februari.

I serien finns tre nykomlingar. Åby/Tjureda är tillbaka i Bandyallsvenskan efter en säsong i Elitserien medan Västanfors och Jönköping kvalade upp från division 1 i vintras.

– Tack vare ett väldigt bra samarbete mellan Allsvenska Serieföreningen, Bandyförbundet och inte minst alla föreningar är nu spelprogrammet fastställt. Det är otroligt positivt att dialogen mellan klubbarna är så bra. Man har varit tillmötesgående mot Kalix, som får möjlighet att minimera sina resor tack vare fem dubbelmöten på bortaplan. Det är glädjande att klubbarna är samarbetsvilliga och hjälps åt i det rådande ekonomiska läget, säger Micke Eriksson, tävlingsansvarig på Bandyförbundet.

För fjärde säsongen spelas Bandyallsvenskan i en serie med totalt 16 lag och samarbetet fortsätter att stärkas mellan föreningarna.

– Det här året har vi lagt över ett väldigt stort ansvar i serieläggningen på föreningarna och de har verkligen tagit tag i det och löst det i stort sett själva. De har engagerat sig enormt och vi ser att det finns alternativa arbetssätt och att det går att hitta nya lösningar. Det är ett jättesteg i rätt riktning. Vi har mest varit ett bollplank i arbetet. Föreningarna har en kreativ dialog med varandra, vilket är väldigt glädjande, säger Nichlas Lindén, sportansvarig i Allsvenska Serieföreningen.

TILL SPELPROGRAMMET >>