Skip to content

Klart: Katrineholm arrangerar finalspelet i Allsvenska Supercupen

8 juli 2020

Den nya ishallen på Backavallen kommer att få en rivstart redan under den första öppna helgen. Detta då det nu står klart att Katrineholm Bandy kommer att arrangera finalspelet i Allsvenska Supercupen.

Allsvenska Supercupen är de allsvenska klubbarnas försäsongscup och i höst kommer den att avgöras för sjunde gången. Gruppspelet avgörs runtom i landet, men nu står det klart att Katrineholm kommer att stå värd för finalspelet den 17-18 oktober. Matcherna kommer att spelas i den då helt sprillans nya ishallen på Backavallen och Katrineholm Bandy kommer att stå som arrangör tillsammans med ligaorganisationen Allsvenska Serieföreningen.

– Katrineholm Bandy står som arrangör av slutspelet. Vi vet att Katrineholm sedan tidigare är väldigt bra på att arrangera cuper på ungdomssidan och nu får de möjligheten att ha detta evenemang i den nya hallen på Backavallen. De tar hjälp av sina partners vilket gör att alla lag bor på Hotell Statt och vi får möjligheten att ha en gemensam kamratmåltid på lördagskvällen, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i Allsvenska Serieföreningen, till svenskbandy.se.

– Det känns väldigt roligt att vi får chansen att inviga den nya ishallen med att spela seniormatcher om en titel och att vi som förening direkt får chansen att visa hur viktigt det är för både oss och kommunen att se till fylla hallen med aktiviteter. Vi har i många år byggt upp ett gott rykte i bandysverige som en förening som är duktiga på att arrangera cuper och läger och det betyder mycket för oss att vi nu även får bevisa det på seniornivå, säger Katrineholm Bandys vice ordförande, Jonas Åkerström, till katrineholmbandy.se.

Nytt för årets finalspel av Supercupen är, förutom arenan, att Katrineholm Bandy har tagit initiativ till att arrangera en gemensam middag med samtliga deltagande lag under lördagskvällen. Något som ligger helt i linje med ambitionerna att erbjuda en bra helhet som arrangör. 

– Ett arrangemang som det här betyder inte bara mycket för föreningen och för de bandyintresserade som, förhoppningsvis, kommer att få vara på plats och se allsvensk toppbandy, utan det betyder också mycket för kommun och näringsliv. Att vi som förening kan bidra till idrottsturism, hotellbokningar, restaurangnäringen och mycket annat är en jättestor anledning till att vi vill arrangera detta, säger Åkerström.

Finalspelet består av de fyra gruppsegrarna och lagen spelar semifinaler under lördagen och medaljmatcher under söndagen. Det innebär att det finns en chans att den nya ishallen kan komma att invigas med att hemmalaget själva är med och spelar om en titel för första gången på många år.

– Det är långt dit, men självklart vore det ett helt perfekt sätt att få inleda en ny epok för föreningen om vi skulle vinna en titel på hemmaplan, säger Jonas Åkerström.

GRUPPERNA I ALLSVENSKA SUPERCUPEN 2020:

Norra: Falu BS, IFK Rättvik, Ljusdals BK, Västanfors IF.
Östra: Kalix Bandy, UNIK Bandy, TB Västerås, Katrineholm Bandy.
Västra: IF Boltic, Örebro SK, IFK Kungälv, Gripen Trollhättan BK.
Södra: Lidköpings AIK, Nässjö IF, Jönköping Bandy, Åby/Tjureda IF. 

TIDIGARE FINALER I ALLSVENSKA SUPERCUPEN:

2014 Gripen Trollhättan-Lidköpings AIK 9-2
2015 Borlänge Bandy-Nässjö IF 3-2
2016 IFK Kungälv-Frillesås BK 4-3
2017 Nässjö IF-Örebro SK 6-3
2018 IFK Kungälv-Ljusdals BK 5-4
2019 Falu BS-Gripen Trollhättan 9-3