Skip to content

Jesper Ekström lämnar Katrineholm Bandy

5 augusti 2020

Katrineholm Bandy tvingas idag meddela att mittfältaren Jesper Ekström har beslutat sig för att inte förlänga sitt kontrakt med moderklubben.

26-årige Jesper Ekström, fyller 27 i höst, har varit Katrineholm Bandy trogen under hela karriären, bortsett från en säsong i Örebro SK, men nu står det klart att han inte kommer att dra på sig den rödblåa tröjan under nästa säsong. Det är det klassiska livspusslet som sätter stopp för mittfältaren, som numera arbetar och bor utanför Linköping. 

– Vi vill rikta ett stort tack till Jesper för alla hans många ovärdeliga insatser för Katrineholm Bandy, säger sportchef Jonas Åkerström och fortsätter:

– Det går inte att säga någonting annat än att det är ett väldigt tråkigt besked vi har fått av “Jeppe”. Vi har haft en väldigt bra dialog med honom under hela våren och sommaren, men dessvärre känner han att allsvenskt spel inte är genomförbart i vinter i kombination med hans civila karriär. Utöver det rent sportsliga så tappar vi en stark ledare och klubbikon, men det finns ingen känsla kring detta som överspeglar det faktum att vi önskar Jesper stort lycka till i framtiden och vi hoppas att han vet att vår dörr alltid står öppen för honom.

Ekström själv konstaterar att det här beslutet kanske varit det svåraste han fattat under sin bandykarriär och betonar att det inte finns några dolda anledningar bakom hans beslut.

– Först och främst så vill jag tacka hela föreningen. Medspelare, ledare, funktionärer och framförallt supportrarna har alltid betytt väldigt mycket för mig och för min karriär. Det här har varit ett otroligt svårt beslut att ta, men så som läget är nu så känner jag inte att jag kan lösa allsvenskt spel i vinter. Ska jag spela vill jag kunna göra det till 110 procent och det kan jag dessvärre inte göra som det ser ut just nu, säger han.

– Det är klart att det grämer mig lite extra att inte få vara med under den historiska första säsongen inomhus, men med de känslor jag har för klubben och för laget kommer jag se till att försöka vara på plats på de matcher jag kan för att visa mitt stöd och heja fram killarna.

Katrineholm Bandy har tidigare, via sportchef Jonas Åkerström, kommunicerat att ursprungsplanen har varit att Jesper Ekströms signatur skulle vara slutpunkten för lagbygget till säsongen 2020/21, men i och med det här beskedet står dörrar fortfarande öppna.

– Vi ska, för det första, vara tydliga med att konstatera att det här inte är ett besked som sätter oss i sjön. Vi är fortfarande väldigt nöjda med den trupp vi har, både sett till spets och bredd. Däremot så är det självklart så att vi nu fortsätter att hålla ögonen öppna för att se vilka alternativ som finns på marknaden, men vi kommer inte att stressa fram någonting, säger Åkerström.

Katrineholm Bandy tackar Jesper Ekström för den här tiden och önskar honom stort lycka till i framtiden.