Skip to content

Debutanternas succé i försäsongspremiären

6 september 2020

Katrineholm Bandys A-lag inledde försäsongen på bästa möjliga sätt under lördagen då Västanfors IF besegrades med klara 7-3 i Uppsala.

Katrineholm Bandy inledde försäsongsmatchande under lördagen med fem spelare i truppen som aldrig tidigare burit en rödblå A-lagströja i matchsammanhang, men några debutnerver tycktes det inte vara tal om. Seriekollegan Västanfors, nya från Division 1, tog visserligen en tidig ledning genom Eddie Bergström, men bara en dryg minut senare var det dags för ett läckert kusinsammarbete. Detta då A-lagsdebuterande Gustaf Doktare, 15, assisterade kusin Linus till kvitteringen.

Resten av halvleken var det väbekanta namn som tog sig in i protokollet då Niklas Eriksson satte en hörna fram till 2-1, rutinerade Klas Nordström kvitterade för "Fläkten" innan Linus Doktare satte sitt andra för dagen fram till 3-2 strax innan pausvilan.

– Vi bjöd på bra anfallskombinationer som resulterade i både mål och fina lägen och det var glädjande, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson till Katrineholms-Kuriren.

Den andra halvleken var inte ens två minuter gammal innan Linus Doktare hade fullbordat sitt hattrick, men när knappa timmen var spelad så bet Västanfors tillbaka genom Sigge Anderssons 4-3-mål. Det var dock Katrineholm som var det starkaste laget för dagen och en av flera debutanter, Alexander Strand, kunde tillslut svara för matchens delikatess när han dribblade sig fram till 5-3, assisterade av en annan debutant i Joel Rydergren.

– Han gjorde ett strålande jobb matchen igenom, säger "Gubben" till KK om nyförvärvet från Örebro.

Debutantfesten var dock inte över och i den 81:a matchminuten fick 15-årige Gustaf Doktare sätta sitt första A-lagsmål för moderklubben och överlag så gladde pojklandslagsspelarens insats huvudtränare Carlsson.

– Jag noterade flera glädjeämnen och bland annat svarade 15-årige Gustaf Doktare för en mycket bra a-lags debut.

Matchen slutade tillslut 7-3 efter att Niklas Eriksson fastställt slutresulatet och överlag gav insatsen lagledningen ett bra kvitto inför onsdagens cupmatch borta mot TB Västerås.

– Stundtals såg det riktigt bra ut och fysisk sätt visade alla spelare är de är väl förberedda, säger Roger Carlsson och fortsätter:

– Den här segern ger oss råg i ryggen inför den matchen och jag tror att vi mycket väl kan inleda cupspelet med en triumf.