Skip to content

Ordförande har ordet - “Har lyckats över förväntan”

29 april 2021

Katrineholm Bandys ordförande, Fredrik Ydevall, informerar om senaste nytt inom föreningen nu när ännu ett verksamhetsår lider mot sitt slut.

Ett minst sagt utmanande år börjar gå mot sitt slut och vi som förening har ställts inför utmaningar som ingen hade förväntat sig när vi drog i gång verksamheten under hösten. Med tålamod, kreativt tänkande och en positiv anda har hela föreningen lyckats klara detta pandemiår med framgång. Vi vet väldigt lite vad som väntar oss under hösten, men i takt med att vaccinering tar fart är vi optimistiska inför nästa säsong och tror på mer normala förhållanden.

Vår fantastiska ungdomsverksamhet med barn, ungdomar och frivilliga ledare har gjort och gör ett mycket bra arbete. Vi vet att det har varit utmanande och vi har även fått förfrågningar på hur ungdomsverksamheten kan kompenseras för uteblivna träningar. Styrelsen har därför bestämt att ungdomsverksamheten ska få en kompensation för säsongen 21/22 där P17 och Teamet får en rabatt om 50% på deltagaravgiften och U9 upp till P16 får 35% rabatt på deltagaravgiften. Om utrymme finns inför bokslutet så kommer det också att avsättas pengar i form av ett cupbidrag.

Som jag tidigare varit inne på så har den nya arenan skapat fantastiska förutsättningar för att bedriva bra bandyverksamhet. En utmaning för oss har varit att tillsammans med kommunen och övriga ”isföreningar” samsas om mindre antal istimmar då den gamla uterinken och curlingplan tagits bort, samtidigt som allmänheten också ska ha tillträde till arenan. Det har krävts mycket pusslande för att tillgodose all parters önskemål inför nästa säsong och jag vill passa på att tacka alla inblandade för en bra, konstruktiv och lösningsorienterad inställning.

Våra uppskattade ungdomscuper har flyttats runt och bytt datum. Till det mer positiva kan sägas att vi kommer att genomföra sommarbandy för barn och ungdomar födda mellan 2007-2010 under vecka 26, förutsatt att pandemin tillåter detta. Mycket glädjande har det visat sig finnas ett stort intresse och det finns i skrivande stund endast ett fåtal platser kvar. Jag vill också passa på att lyfta fram våra bandytjejer som faktiskt har blivit klart fler till antalet under säsongen som gått. Tjej- och dambandyn är ett prioriterat utvecklingsområde för oss och här hoppas vi kunna rekrytera fler, både spelare och ledare, inför nästa säsong.

Katrineholm Bandys representationslag genomförde en mycket speciell säsong och slutade tillslut på en niondeplats i den allsvenska tabellen. Nu är siktet inställt mot ett tydligt mål till nästa säsong om att nå elitseriekval. En målsättning som vi vet att vi har förutsättningar, kompetens och resurser för att lyckas nå om pusselbitarna faller väl på plats. Vi ser framemot (förhoppningsvis) fullsatta läktare och välkomnar nya och gamla supportrar till arenan.

Rent ekonomiskt har föreningen lyckats över förväntan tack vare fantastiska insatser från alla i föreningen. Genom bra kostnadskontroll, fantastiska insatser genom försäljning av bingolotter och bidrag från Katrineholms kommun och stödpengar från Riksidrottsförbundet är vi väl rustade inför nästa säsong. Styrelsen återkommer med datum för föreningen årsstämma som planeras till juni. Förhoppning är fortfarande att vi kan ses fysiskt, men vi återkommer närmre datumet för hur det exakt ska genomföras.

Avslutningsvis fick vi tidigare i veckan nöjet att meddela omvärlden att Katrineholm, för första gången någonsin, kommer att stå värd för ett internationellt mästerskap i bandy. Den 20-23 januari 2022 kommer nämligen P19-VM spelas i Kronfågel Isarena och föreningen står som huvudarrangör tillsammans med Katrineholms kommun och Svenska Bandyförbundet. Detta är en väldigt stor händelse för hela Katrineholm och vi ser fram emot att få visa upp såväl staden och föreningen som vår fina arena för en internationell publik. Självklart ser vi även fram emot en riktig publikfest med bandy i världsklass på isen.

Med bästa bandyhälsningar,

Styrelsen genom Ordförande Fredrik Ydevall