Skip to content

Beslutet: Doktare nobbar flytt - stannar i KB

30 april 2021

Den 16-årige stortalangen Gustaf Doktare har under våren varit högvilt för såväl bandygymnasium som klubbar i Elitserien, men nu står det klart att han väljer att bli KB trogen.

Redan tidigt under förra säsongen började mittfältaren Gustaf Doktare nosa på en plats i Katrineholm Bandys A-lag och tillslut hade talangen spelat hela 18 allsvenska matcher och gjort fem poäng (3+2). Inför den gångna säsongen skrev 16-åringen ett långtidskontrakt med Katrineholm Bandy, men samtliga parter var då medvetna om att den här vårens gymnasieval hade kunnat ändrat spelplanen helt. Efter att bandysäsongen avslutades har Doktare besök merparten av landets bandygymnasium för att känna sig för, men under torsdagskvällen kom beskedet. Trots ihärdiga påtryckningar från intresserade skolor och klubbar så väljer "Gurra" att stanna i Katrineholm under de tre stundande gymnasieåren.

– Jag har kommit fram till att jag vill stanna här i stan. Jag har kollat på vad jag tror är det bästa för mig och för min utveckling och kommit fram till att jag villl vara kvar hemma, säger Doktare.

Att han redan i vintras fick det förtroende han fick av A-lagstränaren Roger "Gubben" Carlsson är en bidragande faktor till beslutet, men det var inte helt enkelt att komma in i seniorbandyn direkt från start.

– Det var lite tufft i början med allt möjligt, men jag tycker att det gick bättre och bättre och tillslut kändes det jäkligt bra. Nu vill jag ta en ännu mer stabil plats i laget och verkligen spela varje match, säger 16-åringen och avslutar med att konstatera att han ser fram emot att börja träna på stor is med A-laget i nästa vecka.

– Ja! Förutsättnignarna här är ju också något som har spelat roll i mitt beslut. Det är inte alla som får möjligheten att vara på stor is året runt.

Doktares besked glädjer även Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

– "Gurra" gjorde det fantastiskt bra redan under förra säsongen och det ska bli oerhört roligt att få se honom fortsätta utvecklas i vår miljö. Han har alla förutsättningar i världen att bli en riktigt, riktigt bra spelare på sikt och vi känner en stolthet över att han vill fortsätta representera sin moderklubb, säger han.

Spelare klara för säsongen 21/22:

Simon Westerdahl
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Sebastian Brandt
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)