Skip to content

Klart: Anfallsduo förstärker KB

18 juni 2021

Katrineholm Bandy förstärker truppen inför den stundande säsongen med anfallarna Hugo Sundberg och Gustav Mattsson. Kontrakten sträcker sig över ett respektive två år.

Det har varit en lång och uttdragen Silly Season-vår för Katrineholm Bandys del, men nu står det klart att nyförvärv tre och fyra inför säsongen 2021/22 på plats. Under torsdagskvällen blev det klart att två anfallare förstärker laget och en av dessa är en gammal bekant. Detta då 21-årige Hugo Sundberg, som tillbringade förra säsongen på utvecklingsavtal i Katrineholm, nu lämnar Finspångs AIK för spel i KB permanent. Kontraktet sträcker sig över en säsong.

– Det har någonstans varit tanken och ambitionen hela tiden att vi ska försöka behålla Hugo hos oss och det känns jättebra att vi nu har lyckats få det på plats. Han visade under förra säsongen att han oerhört skicklig i det defensiva spelet som anfallsspets och nu är både hans och vår ambition att ta ytterligare kliv med den offensiva spetsen, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Hugo själv instämmer i Åkerströms beskrivning och ser fram emot att få vara Katrineholmsspelare på riktigt under den kommande säsongen.

– Det känns skönt att vara här. Det blev lite "prova på" förra säsongen, så nu känns det helt rätt att vara här på heltid. Jag kände att jag fick spela mer och mer efter jul, jag kom in i spelet bättre och nu har jag koll på hur allting fungerar här, säger Sundberg och fortsätter:

– Jag vill bidra mer offensivt och inte bara defensivt. Jag är ändå forward (skratt).

Offensivt bidrag hoppas laget även få av fredagens andra nyförvärv, 20-årige Gustav Mattsson. Den GT-fostrade stockholmaren har, trots sin ringa ålder, redan hunnit med att representera både TB Västerås och Västanfors i Bandyallsvenskan samt finnas med i tiotalet elitseriematcher med Hammarby. Den gångna säsongen blev det dock inte många matcher alls för talangen, som nu flyttar till Katrineholm med rejäl revanschlust i blicken och ett kontrakt som sträcker sig över två år.

– Det är riktigt roligt att det äntligen är klart. Det känns som en riktigt bra utmaning för mig och det finns fantastiska förutsättningar för mig att utvecklas som bandyspelare, säger Mattsson, som har provtränat med laget på stor is under de senaste veckorna.

– Det var väl lite nervöst i början. Jag hade inte stått på skridskor på några månader, men det sitter väl i ryggmärgen (skratt). Det är få förunnat att ha den här möjligheten att kunna träna på is såhär tidigt och dessutom har jag blivit varmt välkomnad av många sköna killar i ett bra lag, så det känns riktigt bra.

Sportchef Jonas Åkerström har goda förhoppningar om att ha identifierat något av en oslipad diamant och frågan är om den nu kan slipas.

– Det som sticker ut direkt med Gustav är hans otroliga driv och ambition. Det här är verkligen en spelare som vill någonting med sin bandy och som är imponerannde seriös med sin träning, kost och återhämtning. Vi kände ganska snabbt att hans ambitioner matchade våra. Vi får in en skridskostark och smart anfallare som är bra med bollen och kan vi, tillsammans med Gustav, rikta all hans energi och fokus åt rätt håll så kan det här bli riktigt bra, säger han.

Mattsson själv håller med om att en viktig nyckel är behålla fokus på rätt saker.

– Jag har väl haft några år där jag har haft det lite tufft rent psykiskt. Jag är en spelare som spelar mycket på känslor, men jag tycker att jag har lärt mig att kontrollera dem bättre nu. När jag var yngre så var det mycket frustration på domare och på framförallt mig själv, men nu känns det som att jag blivit bättre och bättre på att rikta om den energin till någonting positivt istället, säger han.

Katrineholm Bandys trupp 2021/22:

Simon Westerdahl (NY)*
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Sebastian Brandt
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)
Hugo Sundberg (NY)*
Gustav Mattsson (NY)

*Simon Westerdahl och Hugo Sundberg spelade med Katrineholm Bandy i fjol, men då på ett utvecklingsavtal från Finspångs AIK. Detta är första säsongen de tillhör KB.