Skip to content

KB hittade rätt - vände och vann mot Boltic

4 september 2021

Katrineholm Bandy tog under lördagen försäsongens första seger då IF Boltic besegrades med klara 5-2 (3-2) tillslut.

Efter att ha gått på pumpen rejält i försäsongspremiären mot Nässjö förra helgen var det säkerligen en del ögonbryn som rynkades på läktarna i Kronfågel Arena strax efter klockan 14.00 under lördagen. Då hade nämligen gästande Boltic hunnit göra två mål på matchens första tio minuter och hemmalaget såg ut att vara på väg mot ett liknande öde som helgen innan.

– Jag tycker snarare att vi bjuder in till det än att det är de som spelar bra. Det är två skitmål som vi bjuder på och det är likadant med de andra lägena de skapar. Vi tappar mitten lite, men efter de två målen blev det betydligt bättre, säger den debuterande målvakten Pontus Magnusson.

Ja, för bättre blev det och det per omgående. Namnet Gustav tycktes dessutom vara gångbart då både Mattsson och Danielsson fick göra sina första mål för klubben/A-laget och efter 23 minuter var matchen kvitterad. KB lyckades kontrollera bollen på ett bättre och bättre sätt och offensivt visade såväl lagkapten Eric Lisell som nye Henrik Cervin att kreativitet och genombrottsstyrka finns.

De rödblåa var dock inte nöjda med oavgjort, utan strax innan halvtid lyckades Sebastian Brandt, libero för dagen, sätta en vänsterhörna fram till 3-2 och tio minuter in i den andra halvleken fick även 25-årige Cervin skriva in sig i protokollet för första gången i KB-dress då han assisterade Linus Doktare fram till 4-2 på ett oerhört vackert sätt.

Gästerna från Karlstad försökte hitta kraft till en slutforcering, men istället var det hemmalaget som fortsatte kontrollera tillställningen i väldigt hög utsträckning och i matchens sista minut fick Gustav Mattsson sätta sitt andra för dagen och fastställa slutresultatet till 5-2.

– En kvart in i matchen känns det som att vi får ganska bra kontroll. De drar ner tempot och ibland faller vi in i det, men man ser tendenser till att vi har bra spel, kan driva tempo och göra någonting bra av det här. Det är känslan i alla fall, säger Mattsson.

– Det känns som att vi börjar hitta varandra mer och mer där framme och även nu när vi börjar få tillbaka lite gubbar. Nu kunde vi flytta upp (Eric) Lisell och Emil (Andersson) på mittfältet och det gör att vi har många spelare som kan hitta fram med bollar till oss anfallare. Det är bara att åka så kommer bollen tillslut.

För målvakt Magnusson blev det inget insläppt mål under matchens sista 80 minuter och sammanfattningsvis kände han sig nöjd med sin första rödblåa insats.

– Jag tycker verkligen att det kändes kontrollerat. Framförallt i andra halvlek tycker jag att vi har full koll på det och nästan bara kan spela av de 45 minuterna. Det är alltid skönt att vinna och även om vi får en taskig start så tycker jag det kändes stabilt för egen del. Jag fick bra hjälp från försvaret och det kändes tryggt.

Härnäst väntar träningsmatch mot Falu BS i Kronfågel Arena nästa lördag klockan 14.00.

Se highlights från dagens match i spelaren nedan: