Skip to content

KB stod upp bra trots förlust - "De är inte mycket bättre"

16 september 2021

Katrineholm Bandy ställdes mot tufft motstånd under torsdagen då elitserielaget IFK Motala gästade Kronfågel Arena och trots förlust med 2-6 (1-3) så stod hemmalaget upp bra.

Det var försäsongens klart tuffaste prov på förhand, men Katrineholm Bandy vek inte undan i torsdagens träningsmatch hemma mot fjolårets elitserietia IFK Motala. Hemmalaget fick inledningsvis igång ett lovande passningsspel, bolltempo och delaktighet, vilket även ledde till en del skapade målchanser. En stor skillnad på att möta elitserielag är dock hur hårt straffad du blir för dina misstag och det fick de rödblåa erfara direkt.

Ett bolltapp på offensiv planhalva resulterade i en IFK-straff i den elfte matchminuten, men Simon Westerdahl i hemmamålet lyckades rädda. Bara minuten senare svarade dock gästernas Nicklas Ögren för en fin soloprestation från egen planhalva då han kryssade fram och hängde ledningsmålet. Det hindrade dock inte KB-spelarna från att kämpa på som överenskommet och i den 23:e minuten kom kvitteringen då Sebastian Brandt spelade fram Henrik Cervin, som även han tog sig från egen planhalva fram till avslut och mål.

Den första halvleken var på väg att bli ett stort positivt kvitto för sörmlänningarna, men under de avslutade minuterna började orken tryta och misstagen började komma. Det resulterade i två snabba bortamål och 1-3 var ett faktum i paus.

– Vi möter ett bra lag och vi vet att vi måste hålla ihop och inte göra misstag, för då blir vi hårt straffade. I ganska många minuter av första halvlek gör vi det bra. Motala gör bra saker också och det vore väl konstigt annars, men så gör vi lite tokigheter mot slutet och blir straffade. Där har du en skillnad mot Elitserien och Bandyallsvenskan, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

I inlednigen av den andra halvleken såg matchen ut att kunna rinna hemmalaget ur händerna fullständigt då gästerna gick från 1-3 till 1-5 på mindre än en minut mellan matchminut 51 och 52, men någon form av signum för kvällen var att KB-spelarna hela tiden hittade tillbaka och aldrig gav upp. Linus Doktare reducerade på straff en kvart senare och även om hemmaanfallen var väl korta så fanns det hot och bra initiativ mot ett tätt och samlat IFK.

Något skrällresultat skulle det dock inte bli den här kvällen, för trots en kavalkad av fina räddningar från Simon Westerdahl så kunde tillslut Philip Florén punktera matchen med sitt 2-6-mål i den 75:e minuten. Ett mål som också fastställde slutresultatet, men trots förlusten så var det relativt stolta och muntra tongångar i hemmalaget efteråt.

– Det finns jättemycket positiva saker, men ibland tar vi vägar och passningsalternativ på fel sätt och på fel ställen i banan. Motala har många fina anfall och gör absolut inte bara grejer på våra misstag, men vi slarvar lite korta perioder. Det är klart att jag aldrig är nöjd när vi får stryk, men det finns jättemycket att ta med och jobba vidare på, säger "Gubben".

En av många hemmaspelare som tog sig an torsdagens utmaning med bravur var målvaken Simon Westerdahl, som både räddade en straff och stoppade en lång rad klara målchanser från gästerna.

– Det var väl godkänt, måste jag säga. Det är detaljer som avgör och de får väl fyra mål på våra misstag. Om jag jämför med senast jag spelade, mot Nässjö, så är det nästan löjligt vilken skillnad det är. De är inte mycket bättre än oss. Sedan gör vi kanske en topprestation och de gör en medioker match, men jag tycker inte att 6-2 speglar matchen, säger Westerdahl.

– Jag fick lite otacksamma lägen emot mig, absolut, men samtidigt var det tacksamt att de inte avslutade bättre. Det är klart att det finns situationer som jag hade gjort annorlunda om jag fick spela om matchen, men man kanske får inse att man inte kan ta alla bollar. Det är mestadels små detaljer dock. Det är fantastiskt att vi kan göra en bra prestation mot ett bra elitserielag och ändå inte vara nöjda. Vi bjuder upp till fight och spelar jämnt mot ett av Sveriges tio bästa lag.

Se highlights från matchen i spelaren nedan: