Skip to content

Tufft motstånd och kärt återseende under torsdagen

16 september 2021

Tre matcher in på försäsongen har Katrineholm Bandy fått med sig ett av varje resultatmässigt, men nu väntar motstånd klart svårare än tidigare.

Samma säsong som Katrineholm Bandy åkte ur Bandyallsvenskan/den näst högsta divisionen för första gången sedan Jesus gick i shorts, för att inte säga någonsin, lyckades IFK Motala ta sig tillbaka till Elitserien. Det är nu drygt fyra och ett halvt år sedan och trots en lång rad utmaningar har östgötarna lyckats hålla sig kvar i finrummet och till och med tagit sig till ett antal slutspel. Nu ska IFK dra igång sitt matchande under försäsongen och man gör det genom att gästa Kronfågel Arena under torsdagskvällen. Väl där väntar gamla bekanta så som Eric Lisell på att visa sina gamla lagkompisar vart skåpet ska stå.

– Det är klart att det ska bli speciellt att möta ett lag jag har spelat i i så många år, självklart är det speciellt. Samtidigt handlar det bara om att jag ska göra en så bra match jag kan och försöka hjälpa laget jag spelar i nu. Det är en träningsmatch där vi ska göra allt för att sätta vår spelidé, men det är klart att det blir lite speciellt, säger Lisell, som tillhörde IFK Motala mellan 2016 och 2020.

Faktum är att torsdagens möte mellan lagen blir det första sedan den där tunga säsongen 2016/17 och det trots år av gemensamma aktiviteter och satsningar på ungdomssidan och annan god dialog. Den säsongens båda möten vann IFK med totalt 17-5, men sedan dess är det två lag som på sina olika håll har blivit klart mycket bättre på alla sätt och vis.

– Vi har sagt att vi ska försöka driva upp tempot ännu mer än vad vi har gjort tidigare år. Vi ska spela med fart, fläkt och mycket passningar, så vi trycker mycket på det. Vi ska möta ett sådant här motstånd för att få upp tempot ytterligare. Samtidigt måste vi gå in och göra vårt jobb defensivt och spela med tålamod. Vi kommer inte ha lika mycket boll som vi har mot de allsvenska motståndarna, säger Lisell och fortsätter om motståndarna:

– Jag tror att de vill komma ut och sätta sina grunder, som de gör varje säsong. De vill ha mycket boll, tålamod och driva på med sitt spel. Jag tror att vi får se ett Motala som vill komma in i grejerna och hålla i bollen.

Glädjande till torsdagens match är att Jimmy Jeschinsky är tillbaka i matchtruppen efter sin skada, samt att Gustaf Doktare och Ludwig Westerling är tillbaka efter landslagsuppdrag.

Matchtruppen mot IFK Motala: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Alexander Strand, Henrik Cervin, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Joel Rydergren, Ludwig Westerling, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Linus Doktare.

Biljetter till matchen köper du här >>

Inte möjlighet att se matchen på plats? Se den via Bandyplay.se här >>