Skip to content

Jakten på cuptiteln inleds - "En stark vilja"

24 september 2021

Under lördagen inleder Katrineholm Bandy jakten på, först och främst, en plats i finalspelet av Allsvenska Supercupen hemma i Kronfågel Arena. Detta i och med gruppspelspremiären mot Kalix Bandy.

För andra året i rad står Katrineholm och Kronfågel Arena värd för finalspelet i Allsvenska Supercupen och efter misslyckandet i fjol är nu lagets lasersikte inställt på att kvalificera sig dig och väl där jaga en efterlängtad titel på hemmaplan. En målsättning som tränare Roger "Gubben" Carlsson menar är starkt förankrad inom gruppen.

– Det finns en stark vilja att lyckas här i cupen, absolut. Det ska vi inte hymla med. Det finns en jättestark vilja, dels utifrån att det är hemmaplan i finalspelet, men också på grund av att vi i så fall får väldigt bra matcher inför seriespelet. Nu är det tävlingsmatch som gäller och vi känner att det blir en lite annan förberedelse inför grejerna. Vi är lite mer på tå, känns det som, säger "Gubben".

För KB-laget har det gått en dryg vecka sedan senaste träningsmatchen, mot IFK Motala, och nu väntar en motståndare som kliver ut på stor is för första gången under fredagskvällen då de inleder sin del av cupgruppspelet mot UNIK i Recoverhallen i Uppsala. Samma arena är det som gäller för lördagens batalj och tränare Carlsson ser, trots bättre förberedelser, en tuff uppgift framför sig.

– Visst, de har inte varit igång som vi och det ska ju vara positivt för vår del. Det är klart att det även spelar in att de har match dagen innan, men det är samtidigt inte första gången de har det så. De har rutin på det och kan det, så det är nog inga konstigheter för dem. Skulle det dock vara så att vi får igång våra saker, trycker ner dem och får längd i våra anfall så kan det bli jobbigt för dem att ha spelat dagen innan, men det hänger ju på vad vi gör av det, säger han.

Motsvarande möte mellan lagen i fjol, i Supercupens gruppspel, vann KB med klara 7-4, men när lagen sedan möttes i Bandyallsvenskan så vann man varsin match, båda på bortaplan. Nu känner dock "Gubben" att hans lag är på väg att hitta någonting som känns rätt i det egna spelet.

– Vi börjar hitta saker i vårt spel som vi gör återkommande, oavsett motståndare, och som börjar sitta mer och mer. Jag tycker att jag börjar få ett positivt gensvar från spelarna att de trivs med det. Det känns rätt liksom. Jag känner att vi hade perioder mot Motala då fick tvingade dem att jobba hårt defensivt och det vill vi ju ha med oss även nu.

Glädjande inför lördagens match är även att Joakim Olofsson är tillbaka i matchtruppen för första gången den här försäsongen efter sina skadeproblem. Dessvärre saknas dock fortfarande Jimmy Jeschinsky på grund av en lättare skadekänning.

Matchtruppen mot Kalix: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Olle Ekholm, Alexander Strand, Henrik Cervin, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Joel Rydergren, Ludwig Westerling, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Linus Doktare.

Lördagens match startar 18.15 i Recoverhallen, Uppsala, och följs bäst via Elitrapport eller Bandygrytan.