Skip to content

Äntligen dags för ny upplaga av Stjärnkliniken Cup

14 oktober 2021

För 23:e gången har det blivit dags för Katrineholm Bandy att välkomna till Stjärnkliniken Cup, men den här gången i en aningen unik upplaga. Detta då det nu handlar om U15-lag istället för U14-lag.

Konsekvenserna av coronapandemin har varit många för samhället i stort och en av de större konsekvenserna för Katrineholm Bandys del blev att förra säsongen inte kunde bjuda på något cupspel överhuvudtaget. Bland annat tvingades föreningen ställa in den 23:e upplagan av Stjärnkliniken Cup U14 i mellandagarna, men nu får spelarna en ny chans att ta hem den åtråvärda vandringspokalen. I helgen arrangerar Katrineholm Bandy nämligen Stjärnkliniken Cup U15 för de lag som fick cupäventyret förstört av pandemin i fjol.

– Det är klart att det blir väldigt speciellt för de här ungdomarna att äntligen få spela den här cupen. Det blev ingenting i fjol, så nu kör vi nu istället och tar tjuren vid hornen direkt. Vi har längtat jättemycket efter det här. Det är en anrik cup och för en del spelare är det en gång i livet man är här och får möta stora lag utifrån. Många killar och tjejer har ju varit med och sett den här cupen sedan de var små, varit med som bollkallar och liknande, och nu får de äntligen spela själva. Jag har en son hemma som är väldigt nervös i alla fall, skrattar Tobias Halén, tränare för Katrineholm Bandy U14.

I vanlig ordning är det tio lag som slåss om den åtråvärda vandringspokalen i totalt 27 matcher över tre speldagar. Dessutom åtgår det över 150 ideella funktionärer för att få allting runt arrangemanget att flyta på som planerat. En stor apparat för en traditionsrik cup med andra ord och den här helgen får vi se lag från Sandvikens AIK i norr till Åby/Tjureda IF i söder.

Deltagande lag: Borgia-Norrköping BK, Gripen Trollhättan BK, GT-76 IK, SIF Hammarby, Katrineholm Bandy, IFK Motala, Sandvikens AIK, Vetlanda BK, IFK Vänersborg och Åby/Tjureda IF.

Se gruppindelning, spelschema, resultat, tabeller och historik >>

Nytt för i år är att samtliga matcher från finaldagen, söndagen, kommer att tv-sändas på Bandyplay.se. Se enstaka matcher för 49kr/st eller alla matcher från dagen för 89kr/st.

Köp hela cuppaketet för 89kr >>

Köp enskilda matcher för 49kr/st >>

Se en intervju med Katrineholmsspelaren Arvid Skoog inför den efterlängtade hemmacupen i spelaren nedan: