Skip to content

KB vidare till finalspelet - Doktare stor matchhjälte

17 oktober 2021

Katrineholm Bandy är klara för finalspelet av Allsvenska Supercupen på hemmaplan nästa helg. Detta efter att ha spelat 5-5 (2-3) hemma mot TB Västerås under söndagen.

Poäng var ett måste för Katrineholm Bandy i söndagens hemmamöte med TB Västerås för att det skulle bli något finalspel på hemmaplan i Allsvenska Supercupen nästa helg och de drygt 200 åskådarna i Kronfågel Arena fick sig verkligen en nagelbitare.

Tempot i matchen var högt från start och Simon Westerdahl i KB-målet fick bekänna färg direkt. En av matchens stora delikatesser kom tidigt åt andra hållet. I den tionde minuten svarade nämligen 16-årige Ludwig Westerling för inte bara en, utan två "Dallas"-finter på sin väg fram mot TB-målvakten Benjamin Pizzoni Elfving, som dessvärre räddade avslutet. Returen kunde han dock inte göra någonting åt och 17-årige Gustav Danielsson fick där inleda målskyttet i matchen.

Tillberga svarade tolv minuter senare genom en Edvin Porswald i misstänkt offsideposition, men hemmalaget trummade på och bara tre minuter senare kunde Gustav Mattsson pilla dit en hörnretur fram till ny hemmaledning. Att det skulle bli en svängig match stod därmed klart och det var inte färdigdansat innan halvtidsvilan. Gästerna hittade nämligen nätet två gånger om, varav det senare mål kom precis innan paus, och helt plötsligt var det TB som hade avancemanget i sin hand.

– Det är en jämn match med lägen åt båda håll och vi kommer in i paus med en bra känsla ändå, trots underläget. Det är en krigarmatch, säger KB-anfallaren Linus Doktare.

Den andra halvleken fortsatte på inslagen väg, med chanser åt båda håll och ett underhållande tempo. Återigen var det dessutom hemmalagets tur att sättta halvlekens första mål då Henrik Cervin, en av planens stora giganter under den tidiga kvällen, klippte in en högerhörna i den 62:a minuten. Det fick TB-tränaren Johan "Farre" Söderström att begära timeout och bara en dryg minut efter att spelet kommit igång igen så återtog gästerna ledningen genom Västerås SK-lånet Melker Westman.

Hemmalagets jakt på den där nödvändiga poängen blev allt mer intensiv och tillslut skulle det krävas en rutinerad skyttekung och en straffpunkt för att avgöra saken. Inom loppet av åtta minuter fick nämligen hemmalaget två straffslag och Linus Doktare såg till att inte göra något som helst misstag med att sätta dem i mål. 3-4 blev 5-4 och även om gästerna kvitterade på tilläggstid så var saken biff. Katrineholm Bandy spelar finalspel i Allsvenska Supercupen i Kronfågel Arena nästa helg.

– Jag kände bara att det gällde att träffa bollen bra och det gjorde jag ju, skrattar Doktare om sina två straffmål.

Övriga lag som kommer att spela finalspelet kommande helg är Ljusdals BK, Åby/Tjureda IF och Gripen Trollhättan BK. De sistnämnda blir Katrineholms semifinalmotståndare klockan 11.30 på lördag. Den andra semifinalen spelas 14.00 och på söndagen är det placeringsmatch och final 11.00 respektive 14.30.

– Vi hade det som ett delmål att ta oss till finalspelet, så det känns jäkligt skönt att lyckas med det. Nu får vi två bra matcher mot bra motstånd nästa helg, oavsett hur det går. Det är alltid en häftig känsla att lyckas med någonting man har satt upp som ett mål. Vi har ju aldrig tagit oss till finalspelet i Supercupen (så länge den har spelats i det här formatet reds. anm.), så det blir en rolig erfarenhet och det är klart att det vore roligt att få vinna en titel på hemmaplan också, säger Linus Doktare.

Katrineholms-Kuriren sände söndagens match - se deras highlights-paket från matchen här >>

Säkra dina biljetter till finalspelet i Allsvenska Supercupen redan idag >>