Skip to content

Lisell siktar på cuptiteln - "Vi ska göra allt vi kan"

22 oktober 2021

Katrineholm Bandy står redo inför en synnerligen inspirerande cuphelg på hemmaplan då Allsvenska Supercupen 2021 nu ska avgöras.

För första gången sedan det nya cupupplägget infördes 2017 ska nu Katrineholm Bandy spela finalspel i Allsvenska Supercupen och det på hemmaplan i Kronfågel Arena. För motståndet i semifinalen står storfavoriterna Gripen Trollhättan och i söndagens placeringsmatch/final väntar antingen vinnaren eller förloraren mellan Ljusdal och Åby/Tjureda. En inspirerande utmaning för hemmalaget, vars lagkapten är rejält sugen på att få mäta krafterna med några av seriens bästa lag.

– Framförallt är det spännande med matcher som gäller något och vi ska göra allt vi kan för att få spela den roliga matchen på söndag. Det är bara att gå in med glädje och det spelet vi har visat upp tidigare under försäsongen så kan det bli hur bra som helst, säger Eric Lisell.

Ja, för det är med en rejält positiv känsla som KB-laget lämnar träningsmatcherna bakom sig efter en lång försäsong.

– Ja, absolut. Vi har verkligen fått med oss mycket positivt och framförallt har vi mött många lag som vi har kunnat spela i. De har varit ihåliga och då har vi kunnat spela i dem, så det är verkligen bara roligt att spela bandy just nu, flinar Lisell.

Lördagen bjuder dock på tuffast möjliga motstånd då seriefavoriterna Gripen Trollhättan utgör semifinalmotståndet. Ett GBK som levererade hela bandysveriges största transferbomb tidigare i år då de gjorde klart med en av världens bästa bandyspelare de senaste 15 åren, Johan Esplund. Superstjärnan kom dessutom in i ett lag som redan sedan tidigare hade högkvalitativa spelare som Mikko Lukkarila, Johan Koch, Felix Callander och Markus Eriksson. Dessutom har tränaren Joakim Hedqvist även fått in den tidigare Lidköpings AIK-kaptenen Christoffer Norin i laget och anfallsstjärnan Robin Karlsson har återvänt från IFK Vänersborg.

– Det ska bli kul att se hur vi står oss mot dem eftersom att alla har hajpat upp dem så mycket. Det ska bara bli roligt att få trycka på mot dem och få se hur vi står oss. Vi ska ge dem en jävla match och göra allt vi kan för att vinna, säger Eric Lisell.

Laget som tränare Roger "Gubben" Carlsson mönstrar under lördagen innehåller både plus och minus jämfört med det lag som spelade 5-5 mot TB Västerås i söndags. Dessvärre saknas nu Alexander Strand på grund av skada, men å andra sidan är Jesper Ekström nu redo att göra entré efter sin återkomst till moderklubben.

Matchtruppen mot Gripen Trollhättan: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Henrik Cervin, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Ludwig Westerling, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Jesper Ekström, Linus Doktare.

Säkra din plats på läktaren till hela cuphelgen - köp dina biljetter här >>

Se alla matcher från Allsvenska Supercupen direktsänt på bandyplay.se >>

Se hela intervjun med Eric Lisell nedan: